Sportarena

Перша ліга. Нива програла Авангарду

Нива на своєму полі поступилася Авангарду (0:1) у матчі 11-го туру першої ліги чемпіонату України.

Перша ліга. Нива програла Авангарду - Футбол

fc-avangard.com.ua

На поєдинок тренери команд не могли виставити оптимальні склади. Через травми не прийняли участі в матчі тернополяни Андрій Кухарук (пахові кільця) та Ростислав Волошинович (гомілкостоп), натомість у Краматорська через перебір карток не грав оборонець Романа Мірошник.

Матч розпочався дуже обережно. Команди на старті придивлялися один до одного. Перша міні-небезпека виникла лише на п’ятій хвилині, коли краматорці подали кутовий. «Пожежу» біля воріт Миколи Плетеницького вдалося з певними зусиллями ліквідували. Потім три атаки з наступним прострілом пройшли по флангу оборонця Івана Мучака, але центральні захисники Ниви Тараси — Дурай і Петрівський були пильними і без проблем ліквідували небезпеки. Якщо на 16-й хвилині навіс Дмитра Жицького, який без проблем ліквідував кіпер гостей Сергій Семено, можна віднести до небезпек, то давайте хоч його згадаємо, щоб зовсім не забути про команду господарів. А по-справжньому потужний удар через дві хвилини завдав півзахисник Ниви Роман Кухарський з середньої відстані, який, щоправда пройшов значно вище воріт. Таким ж чином, але тільки повз стійку, відповів капітан Авангарду Нгаха Колінс. Ще один випад гостей ледь не завершився виходом віч-на-віч з воротарем. Це нападника Владислава Нехтія партнери знайшли в карному майданчику, однак в останній момент м’яч з-під ніг форварда вибив оборонець Тарас Петрівський. А найнебезпечніший епізод у першому таймі стався на 25 хвилині Колінс метрів з 22-ох смачно приклався до м’яча і той у прямому змісті слова просвистів над поперечиною.

Мабуть, ключовою у матчі стала 37-ма хвилина. Андрій Фаюк у силовій боротьбі з оборонцем Авангарду Тарасом Бондаренком порушив правила. Арбітр з Києва Павло Чижевський трактував цей епізод, як грубий фол та показав тернопільському форварду попередження. Для нього воно було другим за п’ять хвилин, внаслідок чого Фаюк змушений був залишити свою команду в меншості вже в першому таймі. Незважаючи на це, Нива в компенсований час зуміла розжитися на ударом від Романа Гудак, який, щоправда, не став якоюсь серйозною проблемою для воротаря гостей.

Стартових десять хвилин другого тайму команди відверто «сушили» гру, граючи практично без воріт у центрі поля. Першою «пробудилася» Нива. Це Роман Кухарський пробив метрів з 20-ти прямо у руки воротарю гостей. Незадовго вже навіс з лівого краю ударом головою замикав «свіжий» нивівець Ярослав Захаревич, однак пробив дуже не влучно. Гості ж, граючи в більшості  раз по раз опинялися в положенні поза грою. Лише з виходом головного голеадора гостей Олександра Філіппова гра в атаці в Авангарду оживилася. Сам форвард отримав нагоду відзначитися на десятій хвилині свого перебування на футбольному полі. Але замість того, щоб пробивати метрів з 12-ти, пішов в обіграш двох захисників Ниви і момент було втрачено. Але вже в наступній атаці гості з Краматорська повели в рахунку. Тернополяни біля штрафного майданчика Авангарду сигналізували про гру рукою, натомість суперники продовжували грати та провели швидку контратаку. Владислав Нехтій на лінії карного майданчика накрутив Тараса Петрівського і завдав прицільного удару в нижній дальній від Миколи Плетеницького кут воріт (0:1). У зворотному випаді Ниви рахунок ледь не став нічийним. Невгамовний Кухарський пробив низом і воротар Семено витягнувшись у струнку зумів перевести м’яча на кутовий. Один в один з останнім епізодом пробивав Максим Дегтярьов, але цього разу Плетиницький зреагував, а після скидки захисника Ниви забрав м’яча в руки.

Міні-штурм господарів на останніх хвилинах заставив злапатися за голову вболівальників. Спершу м’яч після удару головою Дурая став легкою здобиччю воротаря, потім постріл Озарківа прийняв на себе оборонець гостей і насамкінець удар з гострого кута Івана Мучака пройшов вище воріт. І навіть похід до чужих воріт кіпера Плетеницького не став результативним, хоча Микола і пробив головю після подачі зі штрафного.

Зауважимо, що даний поєдинок з Нивою мав особливий підтекст для нинішнього тренера Авангарду Якова Кріпака. Саме проти Ниви 13 березня далекого 1996 року Кріпак дебютував, як футболіст у вищій лізі чемпіонату України за запорізьким Металург. І тоді Кріпак зі своєю командою переміг 1:0, і цього разу, щоправда, вже як тренер.

Sport Arena

Нива – Авангард 0:1
Гол: Нехтій, 67

Нива: Плетеницький, Бочкур, Дурай, Петрівський, Озарків, Яневич, Мучак, Фаюк, Кухарський, Гудак (Захаревич, 57, (В. Бадло, 84)), Жицький (Портянко, 46).

Авангард: Семено, Швець, Бондаренко, Аксьонов (Дегтярьов, 64), Тищенко, Колінс, Покотилюк, Собко, Алексанов, Довбиш (Філіппов, 53), Нехтій (Фатій, 84).

Попереджені: Кухарський, Яневич, Фаюк, Мучак — Швець, Нехтій

Вилучення: Фаюк, 37


Ставки на спорт от лучших букмекеров, регистрируйтесь и забирайте бонусы.

Источник: Sportarena.com

Рейтинг записи: 12345


Рейтинг букмекеров
#букмекерописаниебонусоценкасайт
1 Фаворит обзор 10 000₴ + 300 FS
5
РЕГИСТРАЦИЯ
Или аккаунт Sportarena