Sportarena

ПФК Суми з великим рахунком перемагає Тернопіль

ПФК Суми вперше в цьому сезоні перемагає на власному полі. Ця перемога стала бенефісом команди Юрія Ярошенка, яка програючи по ходу матчу зуміла відсвяткували велику «вікторію» – 4:1.

ПФК Суми з великим рахунком перемагає Тернопіль - Первая лига Украины

фото fc.ternopil.ua

Схоже тренери і футболісти ФК Тернопіль не зробили висновків з поразки в Сумах у травні цього року, коли в рамках минулого чемпіонату в першій лізі перемагаючи по ходу матчу 1:0, у підсумку поступилися з розгромним рахунком 1:5. Так, можна виправдати поразку Тернополя кадровими проблеми, адже в Сумах не змогли зіграти одразу три гравці середини поля (Василь Чорний, Віталій Богданов, Олександр Музики), до того ж з травмою довелося грати оборонцю Ігорю Курилу, однак це не применшує звитяг сумчан.

А розпочали матч вони невпевнено. Тернополяни в стартові хвилини намагалися заволодіти ініціативою, і це їм у ряді епізодів вдавалося. Кілька порушень правил навколо штрафного майданчика могли носити небезпеку, але гості не зуміли скористатися своїми шансами зі стандартів (Курило і Гаврилюк). Те, що не вдалося зі штрафних ударів, вдалося з красивої розлогої комбінації. Правий оборонець тернополян Степан Клекот перехопив м’яча на своїй половині поля та переадресував того на Сергія Полянчука. Правий півзахисник у розріз віддав м’яча на Ігоря Сороцького, який у цьому матчі діяв на позиції піднападника. Ігор залишив «поза грою» двох оборонців і завдав влучного пострілу в нижній кут воріт – 0:1. Господарі на диво швидко оговталися. Провал правого краю тернопільського захисту (після втрати м’яча Полянчуком) і сумчанин Олександр Голіков по більярдному поцілив у самісіньку «шістку» – 1:1. Дещо не логічним видався другий гол господарів поля. За рівної гри все йшло до того, що команди підуть на перерву за нічийного рахунку. Однак гості, мабуть на куражі, після забивати вдруге. Отримавши право на кутовий… тернополяни проґавили стрімку контру, яку майстерно завершив Олександр Лебеденко, котрий виграв забіг у тернопільських оборонців Андрія Дубчака та Степана Клекота.

Гол у роздягальню повністю поламав гру тернополянам. На другий тайм вони вийшли якимось приреченими. Особливо не вдавалася гра, зазвичай активному Сергію Полянчуку, якого замінив 19-річний Олександр Кіцак. Але гру він не оживив. Більше того, майже одразу сумчани ще раз покарали тернопільську оборону. Цього разу вже вкрай невдало зіграли центральні оборонці Ігор Курило та Сергій Атласюк. Вони не лише дали прийняти м’яча в самісінькому центрі штрафного майданчика Івану Гребенюка, а й дозволили півзахиснику прицільно пробити – 3:1. Гру фактично було зроблено, тернополян хотіли, але не могли нічого створити в атаці, натомість підопічні Ярошенка відішли на свою половину поля і, грамотно перекриваючи всі зони, не дозволяли гостям з Тернополя особливо тривожити свого кіпера Ярослава Важинського. Хоча і він одного разу помилився, коли невдало зіграв на виході після вкидання м’яча з ауту. Але своїм шансом не скористався Кіцак, котрий метрів з 15-ти поцілив лише в штангу. А між тим, на той час господарі вже мали комфорту перевагу в три м’ячі. Це Дмитро Сидоренко відгукнувся на передачу з кутового і, випередивши двох оборонців ФК Тернопіль та кіпера спокійно переправив м’яча рамку воріт – 4:1.

Закономірна і заслужена перемога ПФК Суми. Зауважимо, що вже стало традицією матчі між сумською і тернопільською командами завершувати гольовими феєріями. Ці колективи за останній рік тричі зустрічаються між собою і менше, ніж п’ять(!) голів глядачі не бачили.

Sport Arena

ПФК Суми – ФК Тернопіль 4:1
Голи: Голіков, 21, Лебеденко, 45+1, Гребенюк, 51, Сидоренко, 72 — Сороцький, 16

4 жовтня. Суми. Стадіон «Ювілейний». +17 град. 880 гл. Оцінка поля — 3

Арбітр: Катерина Монзуль (Харків)
Асистенти: Сергій Толмачов (Маріуполь, Донецька обл.), Олексій Целовальник (Донецьк)
Резервний арбітр: Ярослав Пєсоцький (Суми)
Інспектор: Павло Брюхов (Кременчук, Полтавська обл.)

ПФК Суми: Важинський, Пінчук, Медведєв, Котелюх, Западня, Ігнатенко, Брікнер, Богачов, Голіков (Гребенюк, 40), Лебеденко (Сидоренко, 68), Сулейман (Радченко, 49)

ФК Тернопіль: Чернобай, Курило, Атласюк, Дубчак, Клекот, Кондзьолка-к, Гаврилюк, Полянчук (Кіцак, 49), Кривий (Дорі, 78), Сороцький, Соколовський (Капелян, 69)

Попереджені: Соколовський, Клекот


Добавьте «sportarena.com» в свои избранные источники Google News (просто нажмите звездочку)

Источник: Sportarena.com

Рейтинг записи: 12345


Рейтинг букмекеров
#букмекерописаниебонусоценкасайт
1 Фаворит обзор 10 000₴ + 300 FS
5
РЕГИСТРАЦИЯ
Или аккаунт Sportarena