Sportarena

Маркевич: «Навіть не знаю, хто повернеться в Дніпро»

Головний тренер Дніпра Мирон Маркевич в інтерв’ю Sport Arena підсумував минулий сезону для дніпровської команди, пояснив відсутність підсилювання складу і ще раз підтвердив невизначеність в таборі дніпрян.

Маркевич: «Навіть не знаю, хто повернеться в Дніпро» - Чемпионат Украины

Мирон Маркевич, fcdnipro.ua

Після виходу у фінал Ліги Європи від Дніпра чекали хоча б схожих результатів й прогресу, та перед початком сезону-2015/16 дніпровська команда пережила ряд потужних ударів: від відходу лідерів до фінансових проблем у самому клубі.

Незважаючи на це, Мирон Маркевич зумів згуртувати колектив. Забувши про нефутбольне, команда цілком і повністю сконцентрувалася на грі й, видавши неймовірну весняну частину, відіграла дев’ятиочкове відставання від Зорі та виборола бронзові нагороди Прем’єр-ліги…

«Хоча у нас ще грали Калініч та Канкава, але вони вже однією ногою були в інших командах. Не скажу, що вони «клеїли дурня», але було зрозуміло, що вони підуть»

— Якщо підсумувати сезон, що минув: з однієї сторони — труднощі в клубі, а з іншої — чудова весняна частина та бронзові медалі. Які емоції більше переповнюють вас — позитивні чи негативні?

— Більше позитиву, тому що при всіх проблемах хлопці та тренерський штаб зібралися і дали результат. Ніхто нам особливих шансів у боротьбі за третє місце не давав, але ми виконали завдання і отримали задоволення від гри та результату.А щодо отих негараздів, то не думаю, що вони скоро знайдуть свій кінець. Я радий, що футболісти проявили характер і порядно себе вели, а це основне.

— Що не вдалося втілити в життя в ігровому плані?

— Не все вдавалося. Постійно були проблеми зі складом і на проблемні позиції прийшли неготові новачки. Поки привели їх у порядок (того ж Піко), то пройшов час. Але в загальному я задоволений грою.

— Чемпіонат команда почала досить натужно, двічі зігравши внічию (Говерла, Ворскла), ледь не програвши Чорноморцю, й поступившись Динамо. У чому причина, адже в команді ще залишалися і Калініч, і Канкава…

— Ці футболісти однією ногою вже були в інших командах. Не скажу, що вони «клеїли дурня», але було зрозуміло, що вони підуть. До того ж Стрініча вже не було, також і Коноплянки… Це все серйозні футболісти, яких непросто замінити.

— Ви говорили про те, що Калінічу, Канкаві, Коноплянці потрібна заміна. Чому тоді керівництво не пішло вам назустріч і не запросило тих гравців, яких ви хотіли?

— Це питання до керівництва команди. Думаю, що просто нема можливості тримати серйозну команду, тому й не було запрошення сильних гравців. Напевне, це основна причина.

— Після відходу лідерів Дніпро виграв в Шахтаря в Одесі. Весною вже вкотре в оновленому складі команда знову перемогла донеччан. Виходить, в якому б стані не був Дніпро — команда обов’язково виграє у Шахтаря. Як це можна пояснити?

— Нам важко даються ігри з Зорею, Шахтарю — з Дніпром. Це футбол, нікуди від того не дінешся. Теж саме можна сказати про негативну серію матчів з Зорею. Програвали та й програвали. Всі думали, що Ліверпуль легко виграє у Севільї, а вийшло так, що Севілья легко виграла у Ліверпуля та тричі підряд здобула кубок Ліги Європи.

— Виліт Дніпра з Ліги Європи у цьому сезоні шокував не лише Україну, а й Європу. Чи могла та команда осіннього зразку виступити краще?

— Не могла, бо грали без глядачів. Що це за футбол без вболівальників? Ми були приречені з самого початку. Тим більше на 50 відсотків змінився склад команди.

«Адамюк підписав контракт лише до літа й може йти — він не отримав жодної зарплати»

— Взимку команду продовжили покидати люди: Селезньов, Бойко…

— (перебиваючи) Зараз піде ще 12 чоловік. Хочете, аби я знову шум підіймав і мені розказували, що Маркевич лише за гроші хвилюється? Вони пішли, тому що не хочуть грати в Дніпрі. Ось і всі причини. І зараз також підуть люди.

Владимир Адамюк, fcdnipro.ua
Владимир Адамюк, fcdnipro.ua

— Чи задоволені ви тими, хто підсилив команду взимку? Зокрема, чи готовий, наприклад, Володимир Адамюк до матчів рівня Прем’єр-ліги?

— Адамюк підписав контракт лише до літа й може йти — він не отримав жодної зарплати.

— Періодично в команді був Сергій Кравченко, який навіть грав у груповому етапі успішної для Дніпра Ліги Європи. Чому склалася трохи незрозуміла ситуація з цим футболістом? І чи могли повернути його взимку з Волині разом з Політило та Кобахідзе?

— Мені також дуже часто незрозумілі журналістські питання, але я туди не лізу — це ваше професійне. Так що до мене також не треба лізти — це моє професійне.

— Є розмови про те, що потрібно до команди більше долучати молодь. Чи є хлопці, яких навіть завтра можете залучати до основи Дніпра?

— Молоді нехай грають, я не проти.

— У весняній частині після поразки від Динамо Дніпро набрав дуже пристойний хід. У чому причина такої позитивної зміни в команді?

— Футболісти проявили характер і стали більш зіграними. Добре зіграли Руїс і Піко, Шахов взяв на себе роль лідера. Це основні причини.

— У чемпіонаті найбільшу кількість хвилин серед гравців Дніпра провів Папа Гуйє. Незважаючи на свій вік, він став лідером команди?

— Одним з лідерів. Крім Гуйє в Дніпрі ще є такі гравці як Ротань, Шахов, Матеус, Чигринський, Зозуля.

— Чи є інформація про те, коли відновиться Мандзюк?

— Поки що не маю інформації щодо цього питання. У нього серйозна травма, тому важко щось говорити про його повернення.

«Фінал Ліги Європи — це дуже хороший результат, враховуючи умови, в яких ми працювали. Я би ще раз це повторив, якби трапилася така оказія»

— Одним із найгарячіших поєдинків весни став кубковий матч-відповідь Дніпра проти Зорі. На вашу думку, що стало причиною конфлікту?

— Футболісти вже не втрималися, дали волю емоціям… Так не можна робити, треба тримати себе в руках.

— Зозулі та Ротаню дали піврічні дискваліфікацію. Таке рішення КДК ФФУ є закономірним?

— Не знаю, які там положення у регламенті. Суддю ж не можна чіпати — він недоторканий. Звісно, все одно ті вчинки були неправильними.

Роман Зозуля и Руслан Ротань, dp.vgorode.ua
Роман Зозуля и Руслан Ротань, dp.vgorode.ua

— З яким настроєм пішла команда на міжсезоння, й чи зустрічалися ви та футболісти з керівниками?

— Все, що можу сказати — у команди настрій поганий, а з керівниками я не зустрічався.

— Чи відомо щось стосовно футболістів, у яких завершуються контракти?

— Всі роз’їхалися і, як воно буде, лише час покаже. Будь-який футболіст може зараз піти з команди. Хто приїде, я навіть не знаю.

— Чи є умови, при яких Мирон Маркевич залишиться в Дніпрі?

— В цьому напрямі я поки що не роблю ніяких рухів. В мене ще є рік контракту. Побачимо, як буде розгортатися ситуація і тоді вже прийматиму рішення.

— Ви вже два роки пропрацювали в Дніпрі. Як можете оцінити свою роботу в цьому клубі?

— Я задоволений тим, що я зустрів футболістів, які добилися вагомих результатів. Фінал Ліги Європи — це дуже хороший результат, враховуючи умови, в яких ми працювали. Це для мене основний показник. Я би ще раз це повторив, якби трапилася така оказія.

— Хто є творцями уже славетного «дніпровського» духу?

— Самі футболісти вже давно в команді, а ті, що приходять, одразу вмикаються в цю атмосферу. Хто не хоче так себе вести, то його зразу викидають з команди. В мене були хороші помічники й особливі футболісти, за що я їм дуже вдячний.


Ставки на спорт от лучших букмекеров, регистрируйтесь и забирайте бонусы.

Источник: Sportarena.com

Рейтинг записи: 12345


Рейтинг букмекеров
#букмекерописаниебонусоценкасайт
1 Фаворит обзор 10 000₴ + 300 FS
5
РЕГИСТРАЦИЯ
2 Vbet обзор до 150 000₴ + 500 FS
4.7
РЕГИСТРАЦИЯ
Или аккаунт Sportarena