Sportarena

Полтава переграла Черкаський Дніпро

Полтава дома обыграла Черкасский Днепр (3:1) в 8-м туре Первой лиги.

Полтава переграла Черкаський Дніпро - Первая лига Украины

фото ckdnipro.com.ua

Євген Бриж, Sport Arena

ФК Полтава здобув першу перемогу в останніх п’яти іграх, перегравши на своєму полі в матчі восьмого туру Черкаський Дніпро. І цю перемогу можна вважати першою під орудою нового тренера полтавців, ним, скоріше за все, стане Юрій Ярошенко, екс-керманич Сум. Він не перебував на тренерській лаві полтавців, але давав настанови, підходячи до огорожі поля, а в перерві перебував у роздягальні господарів. До слова, аналогічні зміни й у гостей — з певних причин імені наставника черкаської команди Ігоря Столовицького в протоколі не було вказано, а найвище з-поміж тренерів був вказаний новий член штабу — тренер Олександр Кирилюк (багаторічний спортдир, тренер, а раніше й гравець черкаських клубів).

Певно, його авторству належить нова розстановка Полтави в атаці: на вістрі вийшов Дегтярьов, праворуч — Зеленевич, ліворуч — Соломка, під нападником — Насібулін. Уже на восьмій хвилині такий ромб попереду і спрацював: воротар далеко вибив м’яч у поле, він опинився на лівому фланзі атаки, де Соломка сильно прострілив у штрафну площу, а ніким не пркритий Зеленевич на ближній штанзі розстріляв екс-одноклубника Максима Кучинського — 1:0.

Щоправда, довго святкувати полтавці не стали, привізши гол у власні ворота на десятій хвилині, коли Вовкодав віддав передачу на голкіпера, а той промахнувся повз м’яч, який повільно закотився у сітку воріт — 1:1. До 35-ї хвилини виникали лише спорадичні небезпечні моменти біля воріт суперників, здебільшого, після стандартів або дальніх ударів. Відзначити можна постріл головою Ковтуна після навісу зі штрафного від Лісового (вище воріт) і неточний дальній удар у виконанні Цибульника. А от на 41-й хвилині інший лідер полтавців Насібулін прострілив з правого флангу, але Соломка на дальній штанзі не влучив у майже порожні ворота.

Уже в другому таймі полтавці втілили свою перевагу в другий м’яч. На 49-й хвилині Недоля заробив штрафний удар в метрі від лінії карного майданчика, звідки Лісовий невідпорно пробив у правий від воротаря нижній кут — 2:1. Середина другого тайму виявилася теж бідною на моменти, адже полтавці вправно захищалися, а черкащани, хоч і намагалися забрати ініціативу, попереду не могли нічого створити, навіть перейшовши після замін на гру в три форварди. Найреальніший гольовий момент мав Батальський на 77-й хвилині, коли з його ударом головою після подачі Савченка з-під захисника впорався Бонь.

А вже у доданий арбітром час полтавці забили втретє, спіймавши гостей на контратаці. Зеленевич на правому фланзі подав у штрафну площу, а полтавець Воронченко одним доторком переправив м’яч у сітку — 3:1. Полтава здобула першу перемогу в останніх п’яти іграх, Черкаський Дніпро програв уперше за одинадцять поєдинків, екс-полтавець Кучинський уперше в сезоні витягнув три м’ячі із власних воріт, а екс-черкащанин Лісовий розписався у воротах колишньої команди.

Man of The Match - Максим Зеленевич (ФК Полтава)

Зеленевич

Форвард полтавців повернувся на правий фланг атаки, де показав прекрасну гру. Спершу Зеленевич відзначився голом після передачі Соломки, а в другому таймі віддав результативну передачу на Воронченка. Гол плюс пас — не єдине досягнення Максима. на його рахунку  кілька небезпечних атак та передач, після яких полтавці могли забивати ще.

ФК Полтава — Черкаський Дніпро — 3:1
Голи: Зеленевич 8, Лісовий 49, Воронченко 90+3 – Вовкодав 10-автогол.

Полтава: Бонь, Вовкодав, Ковтун, Парамонов, Лещенко, Лісовий, Недоля (Дмитренко, 85), Насібулін, Соломка (Воронченко, 90), Зеленевич, Дегтярьов (Іванов, 73). Запасні: Кринський, Гудак, Бочкур, Гуськов. Начальник команди: Андрій Зав’ялов.

Черкаський Дніпро: Кучинський, Шопін, Гончаренко, Тарасенко, Синьогуб, Цибульник, Балан, Крамар (Семенина, 66), Мединський (Ісраілов, 57), Савченко (Качур, 83), Батальський. Запасні: Будюк, Ямполь, Скарлош, Маїк. Тренер: Олександр Кирилюк.

Попередження: Лещенко — Балан, Гончаренко, Тарасенко.

17:00. м. Полтава. Стадіон «Локомотив».

Головний арбітр: Денис Шурман (Київська обл.).
Ассистенти арбітра: Ростислав Якимик (Львів), Ростислав Пузанський (Львів).
Резервний арбітр: Андрій Коваленко (Полтава).
Інспектор матчу: Євген Абросимов (Одеса).


Оперативное видео самых важных и красивых голов в нашем канале в Телеграме

Источник: Sportarena.com

Рейтинг записи: 12345


Рейтинг букмекеров
#букмекерописаниебонусоценкасайт
1 Фаворит обзор 10 000₴ + 300 FS
5
РЕГИСТРАЦИЯ
Или аккаунт Sportarena