Sportarena

Ингулец разгромил Тернополь

Ингулец в матче 10-го тура Первой лиги на домашней арене не заметил сопротивления Тернополя (3:0).

Ингулец разгромил Тернополь - Первая лига Украины

фото fc-ap.com.ua

Андрій Кучерук, Sport Arena

Долю поєдинку 10-го туру між Інгульцем з Петрового та ФК Тернопіль було вирішено вже у першому таймі. Три голи без відповіді команди з Кіровоградщини показали, наскільки вищим є клас Інгульця. І це при тому, що до звітного поєдинку команди знаходилися в турнірній таблиці одна від одної на відстані однієї перемоги.

До матчу з тернополянами наставник Інгульця Сергій Лавриненко дещо перекроїв склад команди. Коуч суттєво змінив лінію захисту, зокрема, пару центральних захисників склали Роман Кретов та Микита Ткачов. В центральній зоні півзахисту діяли Євген Запорожець, Сергій Панасенко та Микита Жуков. Останній, що цікаво, дебютував за команду з Петрового і, як показав перебіг подій у матчі, діяв він дуже якісно. Також у цьому матчі тренер залучив одразу кількох молодих футболістів з Інгульця-2.

Що ж до ФК Тернопіль, то обезкровлена команда (за відсутності головного тренера Івана Марущака та шести гравців) на полі буле представлена у такій розстановці. В воротах діяв Віталій Мирний, у центрі оборони – Ігор Курило та Валерій Скидан, зліва – Андріан Бабич, справа – Степан Клекот. Відбувши дискваліфікацію, в опорну зону повернувся Ігор Вонс. Йому в центрі півзахисту допомагали Святослав Шаповалов та Віталій Богданов. Зліва у середині поля діяв Тарас Кривий, справа — Тарас Червонецький. І в напад був переведений Сергій Полянчук, який у попередній зустрічі з Гірником-Спорт закривав правий фланг захисту.

Перших десять хвилин на полі була рівна гра, жодна з команд гру не загострювала, придивляючись одна до одної. Першу небезпеку в матчі організували господарі. Партнери по команді вивели на вбивчу позиції нігерійця Келвіна Нвамору, який пробив повз ворота. Гості відповіли смачним ударом зі штрафного від Віталія Богданова – м’яч пройшов поруч зі стійкою. А далі стала відчуватися краща функціональна готовність футболістів Інгульця, які перегравали тернополян практично в кожному ігровому єдиноборстві. І гол не забарився. На 15-й хвилині правий оборонець ФК Тернопіль Степан Клекот порушив правила на куті штрафного майданчика. Пішла навісна передача, яка завершилася ударом головою Максима Покотилюка. М’яч потрапив у поперечину, від якої м’яча добив у ворота Келвін Нвамора. Однак гол арбітр записав на Покотилюка, очевидно, м’яч від поперечини таки опустився за лінію воріт (1:0).

На 18-й хвилині гості мали зрівнювати рахунок. Лівий оборонець ФК Тернопіль Андріан Бабич далеко вкинув м’яча з ауту, Віталій Богданов головою продовжив політ м’яча і той дістався до Сергія Полянчука, але нападник ударом головою не поцілив м’ячем у порожні ворота. На 21-й хвилині Клекот знову порушив правила на підступах до власних воріт. Однак цього разу схожий навіс не став результативним, хоча м’яч був дуже близьким до цілі. Ще одного разу Богданов отримав право на пробиття перспективного штрафного удару, але приціл у лідера ФК Тернопіль явно збився. Незадовго вже Нвамора виходив віч-на-віч з Віталієм Мирним, але асистент головного арбітра підняв прапорець, сигналізуючи, що нігерійський нападник Інгульця перебував в мінімальному офсайді. А ще господарі в ці хвилини тричі поспіль подали кутові, які, щоправда, особливої небезпеки для тернопільського воротаря не несли.

На 37-й хвилині той ж Клекот в ігровому епізоді отримав травму – захиснику розбили губу. Поки лікарні надавали Степану допомогу, господарі забили вдруге. По флангу Клекота проходить Максим Покотилюк і несподівано пробиває метрів з 16-ти. М’яч, здавалося, летить прямо в руки кіперу ФК Тернопіль Віталію Мирному, однак в останній момент змінює траєкторію і залетає у ворота (2:0). Не прийшовши до тями, тернополяни пропустили втретє. Центральний оборонець ФК Тернопіль Валерій Скидан програв позицію нападнику Інгульця Келвіну Нваморі і той, вийшовши на одного Мирного, пробив у лівий від кіпера кут воріт – м’яч від стійки залетів у ворота (3:0).

У другому таймі на полі були так звані «гойдалки». Господарі, зробивши результат у першому таймі, грали у власне задоволення, мали чимало хороший моментів після стандартних положень (штрафних та кутових), але, очевидно, розслабленість не дозволила їм відзначитися ще. А гості, можливо, й хотіли забити бодай гол у відповідь, але виконавська майстерність її гравців не дозволяла цього зробити. З їх боку можна відмітити хіба що удар Шаповалова після передачі Богданова, але м’яч забрав у руки воротар Інгульця Єгор Попович, правильно вибравши позицію.

До того ж тренерам ФК Тернопіль і в без того ослаблений склад, довелося вносити вимушені зміни. На початку другого тайму замість Степана Клекота, який так і не відійшов від зіткнення з суперником наприкінці першого тайму, на поле вийшов Юрій Соколовський, а замість Тараса Кривого, який травмував коліно, на футбольному полі з’явився Артур Дорі. Ближче до кінця матчу непоганий момент був у Дорі, але той не зумів, як слід розпорядитися м’ячем і епізод було втрачено.

Пішовши великими силами вперед, гості пропустили контратаку. Богданов подав кутовий, господарі відбилися та одразу перевели м’яча в лінію атаки. Юрію Соколовському нічого не залишалося, як збити суперника. Арбітр матчу Денис Шурман без вагань вказав на одинадцятиметровий. Пенальті взявся пробивати Антон Шарко, але зробив це не вдало. Воротар ФК Тернопіль Мирний вгадав напрямок удару суперника, але в гру кіперу навіть не довелося вступати, адже м’яч пішов мимо воріт. Практично одразу пролунав фінальний свисток.

Для тренера Інгульця Сергія Лавриненка ця перемога перша на новій посаді, яка має надати його підопічним впевненості в боротьбі за збереження місця в першій лізі. Що ж до ФК Тернопіль, то можна тільки поспівчувати його вболівальникам. Команда міцно осіла на дні турнірної таблиці і поки не видно, які чинники можуть заставити її покинути останню позицію.

Man of the Match: Максим Покотилюк (Інгулець)

ПокотилюкПівзахисник Інгульця Покотилюк забив два голи на різний смак, чим зробив основний вклад у перемогу своєї команди. Обидва голи можна назвати красенями, адже перший у боротьбі з оборонцем Максим провів ударом головою, а другий був забитий завдяки потужному підкрученому пострілу, який став несподіваним для воротаря гостей.

Інгулець – ФК Тернопіль – 3:0
Голи:
М. Покотилюк (15), М. Покотилюк (37), Е. Нвамора (41).
На 90+4 хвилині А. Шарко не реалізував пенальті (мимо).

Петрове: Попович, Запорожець, Алексанов, Нвамора (Шарко, 59), Панасенко (Коляда, 76), Ковтун, Кретов, Сітчінава, Ткачов, Покотилюк (Клімаков, 68), Жуков. Запасні: Гришин, Даценко, Дячук, Бука. Головний тренер: Сергій Лавриненко.

Тернопіль: Мирний, Курило-к, Скидан, Бабич, Клекот (Соколовський, 46), Вонс, Шаповалов, Богданов, Червонецький, Кривий (Дорі, 57), Полянчук (Гром’як, 56). Запасні: Кравчук. Начальник команди: Микола Навізівський.

Попереджені: Жуков, 35, Алексанов, 46 – Кривий, 46, Соколовський, 85

17:00. смт. Петрове. Стадіон «Інгулець». 1100 глядачів. Оцінка поля – 4.

Арбітр: Денис Шурман (Київська область).
Асистенти: Володимир Коротін (Київ), Роман Соботюк (Бердичів, Житомирська обл.).
Резервний арбітр: Віктор Копієвський (Кропивницький).
Інспектор: Віктор Головко (Дніпро).


Ставки на спорт от лучших букмекеров, регистрируйтесь и забирайте бонусы.

Источник: Sportarena.com

Рейтинг записи: 12345


Рейтинг букмекеров
#букмекерописаниебонусоценкасайт
1 Фаворит обзор 10 000₴ + 300 FS
5
РЕГИСТРАЦИЯ
Или аккаунт Sportarena