Sportarena

Вольова перемога ФК Тернопіль над МФК Миколаїв

Вольова перемога ФК Тернопіль над МФК Миколаїв - Первая лига Украины

fc.ternopil.ua

Андрій Кучерук, Sport Arena

До матчу обидва тренери мали практично однакові кадрові втрати. Так, виконувач обов’язків головного тренера ФК Тернопіль Василь Матвійків не зміг залучити до гри травмованих центрального оборонця Валерія Скидана, який вибув до кінця календарного року, та флангового півзахисника Тараса Кривого, в якого задавнена проблема з коліном. Натомість у клубному лазареті МФК Миколаїв знаходяться теж два гравців – півзахисник Олександр Сафонов і захисник Євген Сантрапінських. Особливо прикро за Євгена, який травмувався на останньому перед виїздом до Тернополі тренуванні. Окрім того, в наставника корабелів Руслана Забранського була ще одна проблема у зв’язку з дискваліфікацією провідного півзахисника Антона Муховикова. Але, зважаючи, що в обоймі тернопільського наставника перебуває всього 16 футболістів, а в миколаївського – 27-м, все ж більший кадровий голод до стартового свистка відчував Василь Матвійків. Однак, які б так не були розклади до матчу, на поле тернопільського стадіону вийшли одинадцять футболістів з обох сторін, які мали довести, що їхня команда гідна позитивного результату.

Наставник господарів запропонував традиційну для останніх матчів ФК Тернопіль розстановку гравців на футбольному полі – 4-5-1. У воротах діяв молодий Олександр Воробей, у центрі захисту в парі з капітаном Ігорем Курилом грав Святослав Шаповалов, на краях оборони – Андріан Бабич (зліва) та Сергій Полянчук (справа). У центрі півзахисту діяли одразу троє футболіств – Степан Клекот, Ігор Вонс та Віталій Богданов, на флангах Ярослав Солонинко (зліва) і Тарас Червонецький (справа). І в нападі грав один Артур Дорі.

За схожою схемою розставив  своїх гравців наставник корабелів Руслан Забранський. Рамку воріт боронив Роман Чумак, у центрі оборони грали Віталій Павлов та Юрій Буличев, на флангах захисту — Олександр Дударенко (зліва) і Дмитро Сартина (справа). Центр півзахисту був насичений одразу трьома виконавцями — Андрій Ковальов, Артем Безсалов, Ваге Саркісян. Фланги у півзахисті закривали Віктор Берко (зліва) та Валерій Рогозинський (справа). І в нападі грав один Олександр Лакуста.

Поєдинок команди розпочали без традиційної розвідки. За три стартові хвилини команди створили по одному гольовому моменту. Спершу простріл Тарас Червонецького повинен був замикати Артур Дорі, але важке поле далося взнаки, і м’яч застряг у багнюці воротарського майданчика МФК Миколаїв. Гості відповіли ударом у ближній кут Рогозинського. Кіпер ФК Тернопіль Олександр Воробей зайняв правильну позицію і зафіксував м’яча у руках. На 10-й хвилині провалом центральних оборонців господарів повинен був скористатися той ж Розгозинський, котрий вийшов віч-на віч з Олександром Воробеєм. У єдиноборстві нападника та кіпера, переможцем виявився молодий тернопільський воротар, від якого м’яч відскочив до іншого миколаївського гравця Андрія Ковальова. Той з лінії штрафного майданчика поцілив у оборонця ФК Тернопіль, від якого м’яч вийшов на кутовий.

Не пройшло й п’яти хвилин, як перевага гостей втілилася в забитий гол. У ситуації, яка не потребувала жорсткої гри, у карній зоні завалив Андрія Ковальова центральний оборонець господарів Святослав Шаповалов, і арбітр з Черкас Юрій Фощій без вагань вказав на «точку». Одинадцятиметровий холоднокровно реалізував Ваге Саркіян, розвівши воротаря і м’яч по різних кутах (0:1). Майже одразу гості могли подвоїти перевагу. Подачу з правого краю атаки миколаївської команди ударом головою замикав Віктор Берко, удар якого витягнув з нижнього кута кіпер Воробей. Ще один стовідсотковий гольовий момент втратив Рогозинський, який з близької відстані поцілив у стійку тернопільських воріт.

Господарі відповідали поодинокими ударами з середньої і дальньої відстані, які теоретично могли нести небезпеку, зважаючи на стан футбольного поля та дощ, який йшов протягом усього матчу. Однак оборонці і воротар гостей Роман Чумак без проблем ліквідовували небезпеки. І лише на 32-й хвилині тернополяни отримали реальну нагоду, щоб зрівняти рахунок. На лінії штрафного майданчика суперники завалили Артура Дорі. Пробиваючи штрафний, тернополяни намагалися заплутати карти кіперові гостей, але той з на зусиллями таки потягнув м’яча з нижнього кута після удару Тараса Червонецького. А на останній хвилині першого тайму з гострого кута пробивав тернополян Віталій Богданов. М’яч пройшовши через частокіл ніг своїх і чужих, лише дивом м’яч не потрапив у ворота корабелів.

Активніше другий тайм розпочали господарі. В його дебюті запам’ятався потужний удар з далекої відстані Ігоря Курила та кілька закидок до штрафного миколаївців. Гості ж відповіли неточним ударом-парашутом з меж штрафного майданчика Андрія Ковальова та таким не влучним пострілом з середньої відстані Віталія Момота. Далі гості протягом кількох хвилин грали доволі грубо і арбітр раз за разом призначав штрафні удари. Після чергової подачі зі штрафного Ігорем Вонсом миколаївці відбилися, але не далеко. М’яч потрапив до Тараса Червонецького, який точно пробив низом у протихід воротареві МФК Миколаїв (1:1).

На підйомі тернополяни пішли вперед і забили вдруге. Знову штрафний, тепер – від Ігоря Курила, знову виграна боротьба миколаївцями, але ті вкотре невдало вибили м’яча. Той дістався до Андріана Бабича, який гарматним ударом метрів з 25-ти підняв на ноги нечисельну тернопільську публіку (2:1). А на 77-й хвилині господарі могли втретє вразити ворота Романа Чумака. «Сухий лист» з кутового вдався Віталієві Богданову, але м’яч по зрадницьки поцілив у передню стійку. Буквально за хвилину в одній атаці мали забивати тернополяни Червонецький та Солонинко. Перший на фланзі обвів двох опікунів та міг пробивати, але відкотив м’яча під удар Артуру Дорі, який до м’яча не дотягнувся. Але він дістався до Ярослава Солонинка, котрий на квадратному метрів переграв захисника, але пробиваючи ледь не з воротарського майданчика, Ярослав примудрився у рамку не поцілити.  Могли і гості зрівняти рахунок. На 83-й хвилині отримавши право на перспективний штрафний удар, Андрій Ковальов пробив у голову комусь з гравців ФК Тернопіль, які стояли у стінці, від якої м’яч поцілив у поперечину та полетів на кутовий…

Man of the match: Тарас Червонецький (ФК Тернопіль)

ЧервонецкийНевеликий на зріст, але прудконогий правий півзахисник ФК Тернопіль Тарас Червонецький у поєдинку з командою з Миколаєва показав, мабуть, свою кращу гру відколи перебуває у Тернополі. Він неодноразово накручував своїх візаві на фланзі, часто йшов в обіграш, в який виявлявся переможцем. А ще, завдяки йому вмінню виявитися в правильний час ,у правильному місці, Тарасу вдалося зрівняти рахунок. Саме цей гол завів партнерів по команді, які у підсумку зуміли вирвати перемогу в непростому матчі.

ФК Тернопіль – МФК Миколаїв – 2:1
Голи: Черворнецький, 62, Бабич, 69 – Саркісян, 14 (пен.)

ФК Тернопіль: Воробей, Полянчук, Шаповалов, Курило, Бабич, Клекот, Вонс, Червонецький, Богданов, Солонинко, Дорі (Гром’як, 90). Запасні: Мирний, Соколовський, Кривий, Різник. Директор: Василь Матвійків.

МФК Миколаїв: Чумак, Дударенко, Сартина (Кошелюк, 55), Павлов, Буличев, Безсалов (Момот ,46), Саркісян, Ковальов, Рогозинський, Берко, Лакуста. Запасні: Майборода, Батюшин, Шаврін, Момот, Сокіл, Назаренко. Головний тренер: Руслан Забранський.

Попередження: Воробей, 90+3 – Безсалов, 35, Момот, 68, Ковальов, 90+3

15:00. Тернопіль. Міський стадіон.

Арбітр: Юрій Фощій  (Черкаси).
Асистенти: Денис Марченко (Чернігів), Віталій Федорок (Чернігів).
Резервний арбітр: Олег Когут (Тернопіль).
Інспектор: Юрій Власенко (Київ).


Добавьте «sportarena.com» в свои избранные источники Google News (просто нажмите звездочку)

Источник: Sportarena.com

Рейтинг записи: 12345


Рейтинг букмекеров
#букмекерописаниебонусоценкасайт
1 Фаворит обзор 10 000₴ + 300 FS
5
РЕГИСТРАЦИЯ
Или аккаунт Sportarena