Sportarena

Іль Ломбардія — останній Монумент сезону

Олег 12 октября, 12:10
178
19
Подписаться на блог
Іль Ломбардія — останній Монумент сезону
Прев'ю п'ятого і останнього Монументу велоспорту в сезоні 2019

Кінець сезону світового велоспорту близько і настав час до останніх гонок. Багато гонщиків вже завершили сезон, багато хто доїжджає за інерцією, але ряд зірок тримають запас сил для останнього ривку. Сьогодні — шанс врятувати сезон, завершити на високій ноті чи додати ягідку до солодкого торту, додайте інші порівняння за смаком. Але найголовніше — сьогодні шанс для кожного гонщика стати частиною історії. Це — Ломбардія, і це — Монумент! 

Il Lombardia. Бергамо — Комо. 243 км. 

(c) Procyclingstats.com

Легендарна гонка, чудова картинка для кінця сезону. Тепла італійська осінь, мальовничі краєвиди, шалені фанати та ряд традиційних «стінок», які здатні вбити ноги назавжди після довгого і виснажливого маршруту. Легендарна гора маршруту Муро ді Сормано має ділянку приблизно 2 км з градієнтом за 14%. Проте після Сормано ще дві гори і 50 кілометрів маршруту. Там можна виснажити конкурентів та розбити велику групу на безліч дрібних. Після чергового просіву на Сівільо остання гора — невелика Сан Фермо делла Баталья. Спуск і приблизно півтора кілометра рівнини до фінішу. Фініш з невеликої групи дуже ймовірний, атака одинака на екстремальному спуску у стилі Нібалі — треба мати хорошу форму для цього. Скорочена версія Ломбардії цього року була на етапі Джіро д’Італія.

Найбільше перемог, не дивно, мають італійці, 69 разів. Найтитулованіший — легендарний Фаусто Коппі, 5 перемог. У стартовому листі чотири гонщика, що перемагали в Ломбардії. Двічі — Вінченцо Нібалі та Філіп Жилбер, по разу Естебан Чавес та Ден Мартін. Минулорічний переможець Тібо Піно завершив сезон після пошкодження на Тур де Франс.

Гонка проводиться з 1905 року (з невеликою перервою), цьогорічна версія — 113 старт за ліком.

Ще одна інтрига гонки — залік націй, за яким формуватимуться команди на Олімпіаду в Токіо. Між Словенією та Іспанією триває боротьба за максимальне представництво гонщиків. Словенці попереду на 21 очко, сьогодні — фактично вирішальна гонка для заліку. 

Фаворити

І знову Рогліч. Чудовий сезон та чудова форма наприкінці року. Після невдалого чемпіонату світу Прімож провів дві класичні гонки і обидві виграв. І хоча Тре Валлі Варезіне пройшла зі скандалом, вини Рогліча в тому нема. Jumbo-Visma, до того ж, привезла дуже сильну команду, де будуть Кройсвік, Беннет, Гесінк та інші. Профіль Пріможу підходить, підтримка хороша, форма в порядку, настрій чудовий. Рогліч, як і сама Jumbo, ще не має перемог на монументах. Чудова нагода для першої. 

Найближчим конкурентом для нього вважають Егана Берналя. Два переможця гранд-турів віч-на-віч недавно вже зустрічались на Джіро дель Емілія, де протистояння не вийшло — Рогліч здобув красиву перемогу. Берналь, натомість, два дні тому переміг на Гран П’ємонте. Він має бути поруч і чекати помилки від словенця. 

Серед інших слід відзначити сильне «ветеранське» представництво. Вінченцо Нібалі, Алехандро Вальверде, Філіп Жилбер, Якуб Фульсанг навряд чи мають багато сил наприкінці сезону, але Ломбардія не тільки виснажлива фізично, тут велику роль може зіграти і досвід. Небезпечні спуски краще знати напам’ять і не помилятися (пам’ятаємо виліт Рогліча на чужому велосипеді на Джіро). Міні-Ломбардію на Джіро виграв Даріо Катальдо, який також братиме участь у гонці. 

Звернути увагу — Естебан Чавес та Адам Єйтс мають можливість для атаки вдвох. Тім Велленс, якщо виживе до останньої гірки, дуже небезпечний на фініші. Майкл Вудс тріумфував на Мілан-Турин, де побив Вальверде. Давід Гуду програв там же Вудсу більше через брак досвіду, фізично він готовий добре. Давіде Формоло — друга італійська надія після Акули, разом з Рафалом Майкою можуть розігрувати схему «атаки по черзі». 

Приємного перегляду.



Рейтинг записи: 12345


Читайте также

Подпишитесь на наши
страницы в соцсетях:
Или аккаунт Sportarena