Sportarena

Команди розiгрiваються, українцi перемагають. Дайджест велоспорту 20.07

Олег 20 июля, 12:43
0
1
Подписаться на блог
Команди розiгрiваються, українцi перемагають. Дайджест велоспорту 20.07
CyclingDigest
Перемога Андрiя Пономаря, перша офiцiйна багатоденка пiсля рестарту та iнше.

Бахрейн -?

Макларен оголосив, що з наступного року припиняє співпрацю по всіх суміжних проектах, залишаючись лише у Формулі-1. Велосипедна команда залишається без титульного спонсора. Влада Бахрейну запевнила, що продовжить проект і шукає нових інвесторів.

А трохи раніше два спортивних директора БМ залишили команду та приєдналися до Мітчелтон-Скотт. Щодо майбутнього команди зараз більше питань, ніж відповідей. Без залізного спонсорстві планувати наступний сезон, склад та вести переговори складно.

А ще нагадаю, що контракт Марка Падуна закінчується наприкінці року і поки немає інформації, де буде українець в наступному сезоні.

 

Українські перемоги

Андрій Пономар здобув першу перемогу сезону. Чемпіон Європи серед юнаків виступає за італійську Team Franco Ballerini. Пономар переміг в регіональній гонці з 14-кілометровим підйомом, на півхвилини випередивши найближчого суперника. За день до того Андрій вже виграв срібло в розділці на автодромі в Імолі.

Серед «випускників» команди останнього року — Антоніо Тібері (той самий, що виграв чемпіонат світу U-19 в розділці, незважаючи на зламану педаль та блокування технічкою). Розвиток українця в хороших руках.

ANDREY PONOMAR CONQUISTA LA FUTAPrimo successo stagionale per il Team Franco Ballerini — Due C con ilCampione Europeo…

Gepostet von Team Franco Ballerini Juniores — Due C am Samstag, 18. Juli 2020

 

Рекорди

Під час карантину та посткарантину гонщики активно зацікавилися «челленджом Евересту». Спортсмен вибирає гору і по колу штурмує її, поки загальний набір висоти не сягне 8848 метрів. На онлайн-платформі цим займався Джуліо Чікконе, в реальному режимі рекорд намагалися поставити Емануель Бухман та Лахлан Мортон. Новий рекордсмен — Альберто Контадор. Легендарний іспанець згадав минуле та проїхав «Еверест» за 7 годин, 27 хвилин та 20 секунд (на 2:27 швидше Мортона). Чекаємо завершення кар’єри Кріса Фрума і нові виклики.

 

Плани гонщиків

Розкрив інформацію щодо свого календаря Якуб Фульсанг. Данець всерйоз готується до Джіро і пропустить фламандські класики, що накладаються в часі. Якуб, таким чином, не захистить Льєж-Бастонь-Льєж.

Підготовка Інеос до Тур де Франс пройде під копірку. Кріс Фрум, Еган Берналь та Герант Томас проїдуть Тур Окситанії, Тур дель Ен та Критеріум Дофіне. Всі втрьох.

 

Перша багатоденка

У Польщі пройшла гонка Доокола Мазовії (категорія 2.2), що стала першою офіційною багатоденкою після карантину. Без пригод не обійшлося. Перший етап відмінили через аварію місцевого жителя попереду на маршруті (спочатку повідомляли про його загибель, згодом з’ясувалося, що загалом все нормально, просто потрапив до лікарні). Символічно, що рестарт сезону відбувся одразу з етапу номер 2. Залік виграв чех Міхаель Кукрле (Elkov — Kasper) завдяки відриву на 3 етапі. На двох інших перемагав німець Фелікс Гросс (так і тягнуться руки дописати «-шартнер»).

 

Коротко

  • Капітан французької збірної Тома Вокльор стурбований через наступну Олімпіаду. Гонки в Токіо перетинаються в часі з фінальними етапами Тур де Франс, тому гарантувати найсильніший склад на них нереально;
  • Німецькі вчені (так, не британські) з’ясували, що еритропоетин полегшує критичні симптоми коронавірусу, знижує тиск на нейрони мозку та полегшує кровообмін в легенях. Цю новину чекали тисячі спортсменів — на питання про ЕПО в крові тепер можна гордо заперечувати тестом на COVID;
  • Колумбійські гонщики (разом із сотнею інших спортсменів) прибули чартерним рейсом до Європи і будуть готові до змагань. Нагадаю, авіасполучення з Південною Америкою призупинено через пандемію;
  • Мери кількох італійських містечок надіслали попередження до RCS, що не зможуть гарантувати безпечне проходження гонки Мілан — Сан-Ремо. Очікується високий трафік (і навантаження на об’їзні дороги) і неможливо повністю закрити дороги від глядачів (з медичних міркувань). Поки гонка залишається в своєму традиційному маршруті;
  • Стефан Кюнг вчетверте поспіль виграв титул чемпіона Швейцарії в розділці. Гонщик Groupama — FDJ також повідомив, що зійде з останніх етапів ТдФ для розділки чемпіонату світу.

 

Тур Сібіу (2.1) 23.07 — 26.07

Цього тижня стартує перша багатоденка з топовими учасниками. Хедлайнером румунського Сібіу стане Бора з Паскалем Акерманом, Максом Шахманом та іншими сильними гонщиками. З елітних команд виступить також Israel Start-up Nation.

Довгоочікувана зустріч Давіде Ребельїна та Матьє Ван дер Пула не відбудеться. Альпецин-Фенікс знявся з гонки через епідеміологічну ситуацію в Румунії, тому нідерландської зірки не буде. Сам 48-річний Давіде на місці.

П’ять етапів (офіційно три, але один здвоєний плюс пролог). Ключова боротьба пройде в горах. На папері фаворитом виглядає Патрік Конрад, профіль немов прописаний під австрійця. Але треба знати форму гонщиків Бори.

Пролог 2,5 км, далі одразу ключовий етап з фінішем на висоті 2029 м. Фінальна гора довжиною 23 км з середнім градієнтом 6%. Другий етап створений під відрив — пагорби з рівним фінішний відрізком. За 25 км до фінішу — гора 3-ї категорії, на якій великими літерами можна написати «Шахману і Ель Фарезу атакувати тут». Якщо пелотон доїде рівно і зі спринтерам, то жарка розбірка гарантована.

Етап 3а — другий з ключових, 12-кілометрова розділка з підйомом на гору 1-ї категорії і градієнтом 5,3%. Тут все остаточно вирішиться. Етап 3б — прогулянка рівниною під спринтерів. Ось там вже можуть розім’ятися Акерман, Барб’є, Гросу, Люка Вакерман, Бенфатто та інші.

Окрім Конрада на генерал можна чекати Яна Барту, Матіаса Брандля, Франческо Бонджорно, Карела Хніка та суперветерана Ребельїна. Щось можуть вигадати Мюльбергер та Шахман. І цікаво буде подивитися на Савву Новікова, який рік тому виграв Тур Ірану і потрапив до молодшої команди ССС.

 

Що далі

Цього тижня загалом лише розігрів на Сібіу, а ось наступного вже буде спекотно. Вуельта Бургос, на яку збираються половина світових зірок, та вже зовсім небагато лишилося до Страде Б’янкі. Будуть огляди, прев’ю та iнше.

До зустрiчi!



Рейтинг записи: 12345


Читайте также

Подпишитесь на наши
страницы в соцсетях:
Или аккаунт Sportarena