Sportarena

Навколо шосе. Пiдсумки велосезону

Олег 23 ноября, 8:54
0
Подписаться на блог
Навколо шосе. Пiдсумки велосезону
Жулiан Алафiлiп
Частина 1. Подiї навколо гонок та тенденцiї року

Сезон вдалося врятувати
Зі складнощами, скандалами, проблемами та «жертвами», але Світовий тур відбувся. Всі три гранд-тури, чотири з п’яти монументів та більшість класичних гонок. Навіть встигли провести чемпіонати Європи та світу.

З останнім — це просто гімн подяки організаторам. Коли стало зрозуміло, що у Швейцарії чемпіонат провести неможливо, терміново почали шукати заміну, а оголосили рішення вже восени. За три тижні італійці обладнали маршрут, погодили всі питання з автодромом в Імолі, налагодили систему безпеки, вирішили всі медичні питання, і провели гонки. Хороші, цікаві, складні і драматичні. У підсумку маємо «золотий дубль» Анни ван дер Брегген, «срібний дубль» Вута ван Аерта, довгоочікуване золото Жуліана Алафіліпа та зміну на роздільницькому троні. І найкращі кадри року.

З мінусів — не вдалося врятувати Париж — Рубе. Друга хвиля, на жаль. А в день гонки ще й дощ пройшов…

Тест. На останньому підйомі чемпіонату свiту втік Алафіліп. Прімож Рогліч і Вут ван Аерт в групі переслідувачів. Що мав зробити Рогліч?

  1. Працювати змінами однаково з усіма (ви уважно дивилися гонку)
  2. Ало, вони не в своїй командi, а в нацiональних збiрних. Сісти на хвіст і спробувати завоювати бронзу для Словенії (а ви злюка)
  3. Цілком віддати всі сили, щоб у ВВА був шанс виграти золото і віддячити йому за роботу на Тур де Франс (ви — бельгієць).

Всі гранд-тури подарували інтригу до останнього вирішального етапу (не враховуючи етапи спринту на Єлисейських полях та в Мадриді). Результати двох з трьох гонок можна вважати несподіваними. На всіх перше і друге місця розділили менше хвилини — бомбова інтрига.

На Турі ми отримали шокуючий переворот у фінальній розділці, Тадей Погачар змусив округлити очі не тільки Дюмулана, а й всього світу. На Джіро на останній етап двоє лідерів вийшли з абсолютно однаковим часом до секунд. На Вуельті відчайдушний ривком Карапас відіграв більше половини розриву, зовсім трохи не добравши до Рогліча (у підсумку перевага словенця залишилася лише завдяки боніфікаційним секундам, чистий час Річарда був кращим).

А ще ми побачили, що гонки в листопаді в Іспанії — це чудово.

Тест. На останньому гірському етапі Річарда Карапаса переслідував Прімож Рогліч за спинами Марка Солера і Енрік Маса. Справедливий виграш словенця?

  1. Ясно, так! До цього його підвіз свій доместик Хофстеде, а далі Прімож своїм ходом контролював ситуацію. Мовістар же тікав від Дена Мартіна, все чесно (sport-geek)
  2. Дідька лисого! Це чергова нечесна гра з боку іспанців, вони помстилися Карапасу за те, що він пішов з команди (Puta Movistar!)
  3. Святий обов’язок гонщика пелотону — допомагати будь-кому, аби тільки Інеос програв! (злий фінансовий хрестоносець)

Коронавірус жорстко обійшовся зі світом спорту також, але у велоспорті вдалося знайти спосіб ганятися навіть в таких умовах. Медичний протокол UCI та пузирі безпеки в командах спрацювали! В Союзі з гордістю відрапортували про 54 позитивних тести з майже 14 тисяч аналізів (лише половина позитивних — гонщики), і це справді хороший показник. А ще навесні спортивні лікарі припускали, що взагалі не можна буде проводити подібні змагання: пелотон у 150 чоловік щільною групою їде по кілька годин, поруч з глядачами, жюрі, поліцією тощо, ризик заразити всіх лише через одного носія величезний. Впоралися.

Ключові моменти: гонщики контактувати всередині певної групи в команді (без інших партнерів), жорсткі заходи безпеки від організаторів, маски на старті/фініші, обмежений доступ глядачів та сторонніх осіб між гонками. Найголовніше, всі гонщики усвідомлювали — буде зараження, постраждають всі, гонок не буде, призових також.

Проблеми виникли лише під час Джіро, але «суворою волею» Мауро Веньї все ж навели порядок у каравані супроводу, і гонка доїхала до кінця.

Тест. Чи потрібно клубам УПЛ створити схожі пузирі безпеки? Жодних небезпечних контактів на стороні, маска/захист всюди поза полем, жорсткі штрафи за порушення умов.

  1. Так. Вони професіонали, все виконають як слід.
  2. Ні, це неможливо контролювати, це порушує тренувальний процес, громадянські права, ви всіх чіпувати хочете, соросята!
  3. Все вже і так є, але нічого не змінює. Штраф платить не той, хто порушив, а кого упіймали.

Безпека

На жаль, рік пройшов під знаком жахливої аварії на першому етапі Туру Польші. Під час фінішноно спринту Ділан Гроневеген в штовхнув на бар’єри Фабіо Якобсена. Жахливі травми, грандіозний завал, великий резонанс. Але що збурило гонщиків після ухвалення «вироку» Гроневегену — караючи за певні дії, UCI жодним чином не відреагував на те, щоб покращити безпеку самих спортсменів.
15 серпня — день, в який травмувалися майже десяток елітних гонщиків. Небезпечний спуск на Дофіне вибив з гонки лідерів та просто якісних помічників. Аварія Ремко Евенпула на Ломбардії — звичайно, помилка гонщика (яку форсували суперники — це очевидно), але встановити за кам’яним мостом в повороті сітку чи мати — не так складно.

Бабця на позашляховику, що збила Макса Шахмана — поза будь-якою логікою (але ж поліція і супровід навіщо?). Skoda Тур Люксембургу цілком виправдав свою назву — сторонніх автомобілів на трасі було повно. Джіро відзначився літаючими бар’єрами (гелікоптер повітрям їх жбурнув на Люку Вакермана) та мотоциклами супроводу (один просто наїхав на Елію Вівіані).

Це вилилося у хвилю невдоволення спортсменів. Закиди до UCI, демарш в Люксембургу, протест на Джіро. Підсумок — новостворена профспілка The Riders Union. Чи буде вона взагалі працювати, як уживатиметься з діючим органом CPA (Асоціацією професійних велосипедистів), чи прийме взагалі її UCI — невідомо. Головне, час для діалогу між спортсменами і чиновниками настав.

Тест. Яке майбутнє чекає на гранд-тури?

  1. Етапи під 250 км з 5-6 топ-горами і 100 км розділок загалом, перемогти мають найкращі (ви ретроградний маніяк)
  2. Короткі гострі гірські етапи — це цікаво і динамічно, не довше 170 км (о, зумери підтягнулися)
  3. Начхати, все вирішується на останніх 5 кілометрах (пане Саган, моя повага)

Молодь наступає

Можна сказати, другий рік поспіль і все впевненіше. Не встигли заспівати оди Егану Берналю і завчасно коронувати його на Тур де Франс на наступні 10 років, як отримали відповідь. Тадей Погачар став наймолодшим переможцем Великої Петлі за останні 100 років і другим за віком загалом. На Джіро 25-річний Тао Гейген Харт обійшов 24-річного Джея Хіндлі, 22-річний Жоао Алмейда хтознаскільки етапів тримав рожеву майку і красиво завоював 4 сходинку. А разом вони нокаутували Фульсанга, Нібалі, Поццовіво, Майку, той же Келдерман врешті капітулював перед своїм «помічником» Хіндлі.

Марк Хірші вже став персональним суперником Алафіліпа. Альберто Дайнезе скоро підніме питання, чи потрібен Італії Вівіані. Яспер Філіпсен бив Акермана (двічі). Серхіо Ігіта переписує закони фізики. Павел Сіваков показував кращу форму, ніж топи Фрум і Томас. Леннард Камна має карт-бланш в Борі, а Давід Гуду наступного року може змусити Францію забути про Піно.

Так, до речі, чемпіону світу в розділці Філіппо Ганні всього 24 (як і Мадсу Педерсену — екс-чемпіону). Описуючи ж чергові успіхи Евенпула ще сезонів п’ять можна буде сміливо додавати «а знаєте скільки йому років?»

Команди масово беруть молодих гонщиків. Це вже нова тенденція.

Тест. Молоде покоління велоспорту:

  1. Модна хвиля і кілька талантів водночас, так співпало. Наступні роки нічого особливо можна не чекати, а Еган, Тадей, Ремко виграють все (ви оптиміст, який завжди живе в найкращі часи)
  2. Результат наукового підходу в системі підготовки, зміни неминучі, скоро середній вік гонщиків буде як у футболістів (змирись і відповзи вбік, Акела)
  3. Швидко спалахнув — швидко згорів. Ті, хто довше розкриваються, станут легендами, а про успіхи молоді лише пам’ятатимуть в рубриках «цікава статистика» (ви вірите у друге золото Олімпіади Грега Ван Авермата і медаль Алехандро Вальверде).

Завдання для логопедiв — вимовити «Tao Geoghegan Hart».

Далi буде…

____________________

Сторiнка автора про велоспорт у Facebook



Рейтинг записи: 12345


Читайте также

Подпишитесь на наши
страницы в соцсетях:
Или аккаунт Sportarena