Sportarena

Новий календар — найсильніший Тур та найслабше Джіро останніх років

Олег 07 мая, 11:21
0
4
Подписаться на блог
Новий календар — найсильніший Тур та найслабше Джіро останніх років
CyclingDigest
Залишається ризик того, що далеко не все заплановане відбудеться.

Нещодавно UCI опублікував новий календар велошосе, за яким планують врятувати залишки сезону 2020. Годі було чекати, що він задовольнить всіх. Це мала бути серія жорстких компромісів заради того, щоб хоч щось відбулося. Ризик того, що не всі плани втіляться в життя, залишається. Але по порядку.

Новий календар

   1.08 Страде Б’янке
5 — 9.08 Тур Польщі
   8.08 Мілан — Сан-Ремо
12 — 16.08 Критеріум Дофіне
   16.08 Класика Лондон — Суррей
20 — 23.08 Національні чемпіонати
   25.08 Класика Бретані
29.08 — 20.09 Тур де Франс
7 — 14.09 Тіррено — Адріатіко
   11.09 Гран-прі Квебеку
   13.09 Гран-прі Монреалю
20 — 27.09 Чемпіонат світу
29.09 — 3.10 БінкБанк Тур
   30.09 Флеш Валонь
3 — 25.10 Джіро д’Італія
   4.10 Льєж — Бастонь — Льєж
   10.10 Амстел Голд Рейс
   11.10 Гент — Вевельгем
   14.10 Дварс дор Фландрен
15 — 20.10 Тур Гваньчі
   18.10 Тур Фландрії
20.10 — 8.11 Ла Вуельта

   21.10 Брюгге — Де Панне
   25.10 Париж — Рубе
   31.10 Іль Ломбардія

Дати для Классики Гамбургу та Ешборн — Франкфурт будуть встановлені пізніше.

Разом з цим несподівано UCI затвердив ще й календар для жіночих гонок. Це після того, як майже вирішено було зупинити жіночий тур у 2020 році.

UCI визнав важливим лише Тур та чемпіонат світу

Причина, з якої в Союзі чіпляються за ЧС проста — UCI вже втратив цього року приблизно 26 мільйонів євро через переніс Олімпіади, втрачати ще 8 за телетрансляції чемпіонату — невиправдана розкіш (віце-президент Мауро Веньї). Ставка на Тур — це задоволення амбіцій спонсорів, яким ТдФ забезпечує близько половини доходів від реклами (президент Давід Лаппартьєн). А значить найкращий час для проведення змагань віддали для Великої Петлі та ЧС одразу за ним. Складається враження, що два змагання проведуть за будь-яку ціну, а після них — хоч потоп. І це не влаштовує інших учасників ринку.

Обмеження

У Франції заборона на спортивні заходи за участю глядачів встановлена до осені (це три етапи Туру та Дофіне). Національні чемпіонати також невідомо де пройдуть. У Швейцарії — заборона змагань до 5000 глядачів (під питанням ЧС). Але найбільшу небезпеку несе невизначеність після Туру. Масове змагання може викликати наступну хвилю заражень, а значить всі гонки після них ризикують не відбутися.

Це не останній вплив ТдФ на змагання. До нього буде прикута найбільша телевізійна увага, що змусить команди виставляти найсильніші склади саме у Францію. А це суттєво обмежить потужності інших гонок. З Туром перехрещуються обидві канадські класики та італійська Тіррено (перший раз привіт RCS). Спортдир Мітчелтону Мет Вайт навіть попереджає, що спонсори диктуватимуть командам, яких саме гонщиків треба буде виставляти на Тур. Свято комерції, жах для спорту. Ми матимемо чи не найсильнішу підбірку генеральників, топ-спринтерів та шукачів етапів на Турі, і справжній безлад на інших гонках.

Ще один момент — UCI не відмовляється від ідеї провести 20 вересня індивідуальну розділку на ЧС, під час останнього етапу на Єлисейських полях. А це значить, що провідні тріалісти мають зійти з Туру раніше, або поховати амбіції щодо чемпіонату.

До речі, щодо учасників Туру, чи не єдине рішення суто спортивного характеру. Склади команд залишаться на тому ж рівні (8 гонщиків на гранд-тур, 7 — на інші гонки). Нових вайлд-кард не буде, а це значить, Альпецін-Фенікс з Матьє ван дер Пулом спеціально не запросять. Зі спортивної точки — абсолютно логічне рішення.

Джіро буде найслабшою в сучасній історії

Гонка має відбутися за кілька тижнів після Туру, тому жодних варіантів, щоб провідні гонщики відновилися після Франції і претендували на італійську супербагатоденку. На Джіро виставлять лише «залишковим принципом», ну або тих гонщиків, для яких італійська гонка пріоритетніша за комерційний дохід від Франції. Мабуть, лише Інеос здатна виставити більш-менш бойовий «другий» склад після того, як основа виступить на Петлі. Хороші шанси для Карапаса повторити минулорічний успіх — конкурентів у нього буде не так багато.

А ще матимемо магічне 25 жовтня. В цей день заплановано вирішальну розділку Джіро, важливий гірський етап Вуельти з підйомом на Турмале та Париж — Рубе. Робити телекартинку з трьох ключових змагань — та ще морока, планувати склади команд для виступів — катастрофа для спортивних директорів.

Загалом під час Джіро пройдуть три монументи, ще три престижні класики (не здивуюся, якщо й Ешборн — Франкфурт в цей час поставлять) та інший гранд-тур Вуельта. Це другий привіт для RCS, організаторів італійських гонок. Джіро поїдуть лише ті, кого не шкода.

Накопичення гонок на жовтень — ознака того, що не всі вони відбудуться

Навіть не так. Слово «відбудуться» у 2020 році взагалі практично заборонене. Його коректно вимовляти лише в минулому часі, коли змагання вже пройшли. А до того моменту все написане вилами по воді. Немов відчуваючи, що часу вистачить не всім, минулого тижня масово почали відміняти іспанські гонки. Справді, який сенс проводити велике змагання, коли на нього приїдуть гонщики трохи вище континентального рівня. Серед іспанських гонок залишилася лише Вуельта — з 18 етапами замість 21, з перехрещенням з Джіро, Рубе та Ломбардією та незрозумілим майбутнім. Якщо Тур виснажить головних генеральників, якщо піде друга хвиля пандемії, якщо погодні умови в листопаді стануть гірше (загалом в цей час в Іспанії досить тепло), та просто якщо французькі організатори іспанської багатоденки скажуть «досить» — гонка ризикує не відбутися.

Логістика команд в цей час — це нічний жах для директорів (спортдир EF Джонатан Вотерс). Команди будуть вимушені в короткий проміжок часу пересуватися через багато країн. Які обмеження будуть діяти в кожній, скільки часу знадобиться, чи повинні будуть гонщики ізолюватися — все це невідомо. Найголовніше, на відміну від футбольних змагань, досі не розроблено жодного медичного протоколу безпеки спортсменів — чи проводитимуться тести, кого тестуватимуть, що робити у випадку зараження.

Якщо гонщик поставить метою на залишок сезону Джіро чи Вуельту, пропустивши Тур — велика імовірність того, що він взагалі не поїде в цьому році нічого.

Як ми дійшли до такого життя

У велоспорті кілька великих компаній володіють головними гонками та впливають на контракти спонсорів. Тому французька Організація спортсменів-аматорів (ASO) має змогу диктувати UCI, що проводити, а що ні. Воювати з ними — в цей час собі дорожче. Крім того, UCI вже веде боротьбу проти іншого гіганта Velon (поки успішну). Велоспорт розділений між кількома великими монополіями. Не має значення історична спадщина гонки. Не має значення її престиж серед гонщиків та вболівальників. Наприклад, бельгійцям загалом начхати на змагання «тростиночок» у великих горах, яких вітром знесе ще до Аренберзького лісу. Італійці живуть своїм Джіро, а Вуельта взагалі має чи не найбільшу фан-базу у світі за рахунок Латинської Америки. Все це не має значення — комерційно вигідніший Тур, він диктує іншим.

Уявіть подібну ситуацію у футболі. Ми б мали у 2020 році лише АПЛ за будь-яку ціну, у якій би раз на два тижні між собою різалися б спеціально запрошені Барселона та Реал. І Євро-2020 у листопаді.

Жіночі гонки

ASO несподівано оголосила про проведення жіночої Париж — Рубе в той же день з чоловіками. Ніхто не знає маршруту і великі сумніви виникають щодо складності гонки. Зараз серед монументів немає жіночих аналогів лише для італійських Сан-Ремо та Ломбардії (третій привіт). Хороша тенденція.

Наступного дня тенденції стали вже не такі сонячні. Організатори відмінили жіночий Тур де Франс на два найближчі роки. Мовляв, цього року накладка виходить через чемпіонат світу, наступного — через Олімпіаду. Виправдання так собі. Жіночий Тур де Франс з чоловічим має схожість лише в назві. Це одноденна гонка, яку можна провести в будь-який день, не прив’язуючись виключно до завершення Великої Петлі.

Італійці не здаються

Джіро активно шукає можливості. Веньї, який ще й керівник RCS, наголосив, що вони подавали альтернативні пропозиції календаря, де не було б такого перехрещення змагань, але до них не прислухалися (заключний привіт).

Три перших етапи Джіро мали відбутися в Угорщині, але там не пройдуть. Організатори вже планують змінити маршрут, стартуючи на півдні Італії (без конкретики). Можливо, змінять маршрути гірських етапів (знову без конкретики). Навіть обговорюють варіант начхати на новий календар UCI і розпочати гонку раніше, поки в горах ще тепло.

Друга цікава ідея — провести Ломбардію наприкінці серпня замість кінця жовтня. Як варіант, в дати національного чемпіонату. Три способи одразу можна виокремити — Ломбардія як національний чемпіонат, саме як монумент і комбінація під виглядом «відкритого чемпіонату Італії» (наприклад, переможець, хто б не був, отримує титул за Монумент, а кращий з італійців — звання чемпіона країни). Але знову таки, як вже здогадалися, це — без конкретики.

Жертви для того, щоб врятувати хоч щось

Головне, що мають зробити ці обмеженя, накладки, компроміси — це врятувати спорт загалом. Новий календар з гонками, в які вчепилися зубами спонсори — це змагання, які мають відбутися. Команди, що не будуть розформовані (хоча б деякий час) та гонщики, що не втратять рік свого життя дарма. Що з цього вийде — покаже час.

А ще ми отримали шанс побачити цього року дощовий Париж — Рубе!

До зустрічі.

п.с. Ммм, гравійна гонка, перенесена з замерзлої березневої глини на серпень… Видовище!



Рейтинг записи: 12345


Читайте также

Подпишитесь на наши
страницы в соцсетях:
Или аккаунт Sportarena