Sportarena

Похiд за Тур де Франс. Israel Start-up Nation

Олег 11 января, 16:23
0
Подписаться на блог
Похiд за Тур де Франс. Israel Start-up Nation
Крiс Фрум, Фото - https://twitter.com/TeamIsraelSUN
Прев'ю команд Свiтового туру

Розподіл на категорії гонщиків — дуже умовний. 21-річні «діти» будуть в деяких випадках серед зірок, а заслужені ветерани з мільйоном перемог — просто серед ключових гонщиків. Цей поділ лише для того, щоб приблизно мати уявлення, чого чекати від гонщика в цьому сезоні. Аналіз, безумовно, суб’єктивний і точно не істина останньої інстанції. Ну і як завжди, самі спортсмени впродовж сезону кілька разів перепишуть свій статус.

Поїхали!

Israel Start-up Nation

Директор: К’єль Карльстрьом. Велосипед: Factor

Минулий сезон — Рейтинг UCI: 22 мiсце. Перемоги: 10. Національні титули: 4.

Зірка: Кріс Фрум

Лідери: Андре Грайпель, Ден Мартін, Сеп Ванмарке, Майкл Вудс

Важливі гонщики: Руді Барб’є, Уго Хофстеттер, Патрік Бевін, Маттіас Брандль, Давіде Чімолаї, Алекс Даусет, Карл Хаген, Деріл Імпі, Мадс Вюрц, Рік Цабель, Крістс Нейландс

Молода надія: Себастьян Бервік

Команда почала свій шлях не так давно з континентального рівня. Державна велоакадемія розвивала місцевий велоспорт, і крок за кроком (разом з суттєвими фінансовими вливаннями) перетворилася на команду Світового туру.

Грім серед ясного неба пролунав влітку минулого року, коли про свій вихід з Інеос оголосив Кріс Фрум. А новина про перехід в ISUN шокувала ще більше. Як би там не було, семиразовий переможець гранд-турів — в Ізраїлі.

Фрум два роки тому потрапив у страшну аварію через власну необачність. Довге відновлення перейшло в «карантинний сезон». Кріс навіть близько не нагадував себе кращого. Але зараз планує добряче грюкнути дверима перед «пенсією». Контракт з ISUN у нього — до закінчення кар’єри, мета — п’ ятий титул Тур де Франс.

В міжсезоння до команди перейшов Майкл Вудс. Справжня катастрофа для коментаторів. Раніше канадця і так плутали з Деном Мартіном — зовнішність, статура, посадка, стиль педалювання. Тепер ці «близнюки» ще й в однаковій формі їздитимуть.

Обидва — класні панчери, які можуть їхати як Арденни, так і великі гори. Якщо цей тандем виставити на Ломбардію — буде дуже гаряче (ірландець вже перемагав там). В обох шикарний довгий ривок в затяжну гору. Слабкі місця — занадто великі гори та розділка. Але загалом це дуже потужна група підтримки для Фрумі на Тур.

Ще кілька переходів стосуватися класик. Сеп Ванмарке — це серйозна сила на фламандські гонки. Деріл Імпі (довічний чемпіон ПАР) — скоріше допоможе на окремих етапах турів.

Зі спринтом не все так яскраво і безхмарно. Є зірковий Андре Грайпель, але останні перемоги Горили були вже давно. Давіде Чімолаї, Руді Барб’є та Уго Хофстеттер — хороші на Про-рівні, проте їм складно конкурувати у WT. Але разом ця банда (не забудемо про розвізника Ріка Цабеля) здатна завдати проблем топам. В ростері є (приєднається до команди влітку) 20-річний Тадж Джонс, який може вирости до потужного спринтера, але його час настане пізніше.

З молоді, що готова показувати результати найближчим часом, можна виділити Себастьяна Бервіка. Рік тому він в актив собі записав Herald Sun Tour, де забрав білу майку. Двічі на гірських етапах був поряд з перемогою, але його на фініші обходив Джей Хіндлі. Послідкуємо за ним цього року.

ISUN має грандіозні амбіції, що підкріплені грошима. Має суперзірку гранд-турів, проте невідомо в якій формі і без «плану Б». В команді вдосталь хороших спринтерів, але не найкращих в цей момент — для перемог на топ-рівні їх може виявитися замало. І дуже якісне «класичне ядро», з яким можна перемагати.

Далi буде…

__________________________________

Сторiнка автора про велоспорт у Facebook



Рейтинг записи: 12345


Читайте также

Подпишитесь на наши
страницы в соцсетях:
Или аккаунт Sportarena