Sportarena

Закріплення пройденого — домінують ті ж люди. Дайджест велоспорту 25.02

Олег 25 февраля, 14:12
0
2
Подписаться на блог
Закріплення пройденого — домінують ті ж люди. Дайджест велоспорту 25.02
CyclingDigest
Ремко, Наїро, Калеб і молодь Санвебу - всі тут.

Фаворити знову перемогли, а ті, хто був у хорошій формі, нікуди її не втратив. Нудьга? Аніскільки.

Volta ao Algarve em Bicicleta (2.Pro) 19.02 — 23.02

  1. EVENEPOEL Remco   Deceuninck — Quick Step   19:23:42
  2. SCHACHMANN Maximilian   BORA — hansgrohe   0:38
  3. LÓPEZ Miguel Ángel   Astana Pro Team   0:39

Переможці етапів

  1. JAKOBSEN Fabio   Deceuninck — Quick Step
  2. EVENEPOEL Remco   Deceuninck — Quick Step
  3. BOL Cees   Team Sunweb
  4. LÓPEZ Miguel Ángel   Astana Pro Team
  5. EVENEPOEL Remco   Deceuninck — Quick Step (ITT)

Друга багатоденка в сезоні Евенпула, друга перемога і чергові виграні етапи. Різниця криється в деталях. Сенсаційна перемога на гірському другому етапі, де він ніяк не вважався фаворитом. Ремко витерпів до останнього кілометру, ніхто з «гірських команд» не зміг скинути його з групи, а далі рвонув у затяжний фініш нагору. Ремко не гірник і не спринтер, але ривку було достатньо, щоб зробити просвіт. Відчайдушною атакою Шахман майже  дістав бельгійця, проте не вистачило метрів. Ремко користується принципом «відчуваю силу і бачу можливість — атакую». Перемога на останньому етапі, розділці, була вдвічі приємнішою — Евенпул обійшов чемпіона світу Роана Денніса, помстившись за Йоркшир.

Прекрасна командна робота Санвебу на 3 етапі принесла перемогу Кесу Болу, гіганта не зміг пересилити навіть Фабіо Якобсен. Окремо слід пройтися по Альпецин-Фенікс — друге місце на тому ж етапі зайняв Саша Модоло, тоді як Матье Ван дер Пул взагалі не намагався боротися за перемогу. Зробимо відмітку, що МВП — також людина, яка може бути не в формі.

Vuelta a Andalucia Ruta Ciclista Del Sol (2.Pro) 19.02 — 23.02

  1. FUGLSANG Jakob   Astana Pro Team   17:47:58
  2. HAIG Jack   Mitchelton-Scott   0:59
  3. LANDA Mikel   Bahrain — McLaren   1:12

Переможці етапів

  1. FUGLSANG Jakob   Astana Pro Team
  2. SERRANO Gonzalo   Caja Rural — Seguros RGA
  3. FUGLSANG Jakob   Astana Pro Team
  4. HAIG Jack   Mitchelton-Scott
  5. TEUNS Dylan   Bahrain — McLaren (ITT)

Як і рік тому, перемогу здобув Якуб Фульсанг. Данець добре орієнтувався у маршруті, чітко знаючи, де треба атакувати, а де просто слід працювати темпом. Фульсанг спокійно йшов вперед разом з Ландою, знаючи, що легко переспринтує того. Мігель, натомість, розім’явся на непоганих підйомах. Хороша гонка для Джека Хейга — австралієць тримав темп лідерів, виграв етап та обійшов Ланду за рахунок розділки.

Відкрив сезон для себе Марк Падун. Українець не повинен був стартувати, але його включили в команду через хворобу Івана Кортіни. Видно неозброєним оком — форми у Падуна ще нуль, він просто проводив «тренування» у режимі змагань.

Ще одна особливість гонки — розділка Бахрейну. 5 гонщиків увійшли в перелік з 1 по 12 місце (найгіршими були Ланда і Падун). Новий роздільницький байк від Макларен працює?

Кілька метрів вшир, непередбачуваний рельєф та 25 хаотичних поворотів — типовий фініш посеред іспанського містечка.

Tour des Alpes Maritimes et du Var (2.1) 21.02 — 23.02

  1. QUINTANA Nairo   Team Arkéa Samsic   13:09:32
  2. BARDET Romain   AG2R La Mondiale  0:40
  3. PORTE Richie   Trek — Segafredo   -/—

Переможці етапів

Антоні Перез ( Cofidis, Solutions Crédits), Наїро Кінтана (Team Arkéa Samsic), Жюльєн Бернар (Trek — Segafredo)

Знову Наїро, і знову перемога сольною атакою в гору. Завдяки цьому Кінтана здобув комфортну перевагу в генералці, далі легко її втримавши. Тібо Піно вдруге йому програв, і знову вчисту. Відзначимо хороший старт сезону для Романа Барде. Серед інших цікавих результатів — гонщики CCC Фаусто Маснада та Атіла Вальтер в десятці.

 

UAE Tour (2.UWT) 23.02 — 29.02

Переможці етапів

  1. ACKERMANN Pascal   BORA — hansgrohe
  2. EWAN Caleb   Lotto Soudal

Розпочався другий Тур ОАЕ і вже закінчилися два етапи. Другу перемогу в сезоні здобув Паскаль Акерман, і третю — Калеб Юен. Юен був готовий і на перший спринт, але дуже вдало спрацювала Бора на свого лідера. Натомість Калеб обійшов Сема Беннета на дамбі в Хатті.

Сьогодні до справи візьмуться генеральники, фініш — на Джебель Хафіт (висота 1032 м, дожина 10 км, 7% середній ухил). Хафіт цього року проїдуть двічі — там же буде фініш 5-го етапу, на ньому і вирішиться переможець гонки. А поки відмічаємо повернення Кріса Фрума (який не форсує форму, не претендуватиме на перемогу і просто катається). Та Марка Кавендіша — Кев також далекий від себе кращого, але йому варто відчути ритм змагань.

Фаворити — Адам Єйтс, Тадей Погачар, Емануель Бухман, Алехандро Вальверде, Ільнур Закарін, Джуліо Чікконе, Доменіко Поццовіво, Давід Гуду, Вілко Келдерман, Алєксєй Луценко (чому б ні?).

Коротко

  • Перший монумент сезону Мілан — Сан-Ремо під загрозою зриву через коронавірус. Старт гонки в Ломбардії, де діє заборона проведення спортивних змагань. Переносити старт і саму гонку не будуть. Її або проведуть повністю, або ні.
  • Страде Бьянкі та Тіррено-Адріатіко поки поза загрозою, але ситуація може змінитися. Зараз карантин в Італіє вже діє в 6 регіонах, Тоскана поки поза ними. Щодо проведення Джіро, поки конкретики немає. Нереально перенести етапи з регіонів у карантині, нереально різати гонку.
  • Кріс Фрум повідомив, що переніс операцію у грудні через інфекцію у місцях попередніх травм. З цим пов’язані і його відлучення з тренувальних таборів, і слабка форма старту сезону.
  • Ремко Евенпул присвятив перемогу на Альто да Фойя (2 етап Альгарве) Ніколасу Маесу та його родині. У гонщика Трек-Сегафредо нещодавно помер син.
  • І знову Ремко. Хедлайнер, що поробиш. Збирається скинути 1 кг до Тіррено, та ще 1 — до Джіро. Тут вже і Роман Барде повинен припинити сміятися. Головне, щоб не треба було терміново наїдатися перед Олімпіадою.

Що далі

Омлуп! Пекельні бельгійські північні класики повертаються, і перша з них вже у суботу!

Для справжніх естетів — місцями обіцяють дощик. 200 кілометрів суцільного божевілля, купи поворотів, бруківки, пагорбів та багнюка — видовище справжніх гурманів.

Фаворити

Deceuninck — Quick Step. Який сенс виокремлювати гонщиків, коли вони стартують майже на рівних правах та з рівними шансами. Минулорічний переможець Зденек Штибар, Боб Юнгельс, Каспер Асгрен, Ів Лампарт, Флоріан Сенешаль. Відпусти одного — і чекай неприємності.

Грег Ван Авермат/ Матео Трентін. ССС мають двох лідерів на гонку, і це значно підвищує їх шанси.

Сеп Ванмарке — EF набрав дуже хороший командний хід цього сезону, багато працювали в режимі «офроад», а Сеп народжений для подібних гонок.

Матьє Ван дер Пул, не дивлячись на нульову форму на Алгарве. Хоча і не чекаємо від нього затяжних ривків, але якщо велика група приїде на фініш — Матьє буде серед лідерів.

Другим темпом: Александр Крістоф, Ділан ван Баарле, Ділан Тюнс, Тіш Бено, Олівер Насен, Мадс Педерсен, Єлле Воллейс, Філіп Жилбер (ФілЖил хворів минулого тижня, тому форма не може бути найкращою), Нікі Терпстра (ветеран, але все ж), Майк Тьоніссен, Нільс Політ, Стефан Кюнг, Луїс Леон Санчес, Тім Велленс (останні четверо — на випадок ранньої атаки).

Це не може бути приємним переглядом. Це просто треба бачити.

Faun-Ardèche Classic (1.Pro)

Французька класика з великою кількістю підйомів та рівним фінішем після спуску. Контингент — Жуліан Алафіліп, Вінченцо Нібалі, Ліліан Кальмежан (захищатиме титул), Роман Кройцигер, Альберто Беттіоль, Барде/Коснефро/Латур, Гійом Мартен, Воррен Баргій.

Grand Prix Velo Alanya (1.2) WE

Чому згадуємо континентальну жіночу гонку? Все просто, минулорічний переможець — Олена Шарга. Гонка також у суботу, стартлист, як завжди, нікому невідомий. Ось так висвітлюють жіночі старти.

До зустрічі



Рейтинг записи: 12345


Читайте также

Подпишитесь на наши
страницы в соцсетях:
Или аккаунт Sportarena