Sportarena

«Лілль»: вдосконалити стиль Венгера…

Сєргєй Карась 19 октября, 11:36
0
Подписаться на блог
«Лілль»: вдосконалити стиль Венгера…
Вчора у французькому Ліллі пройшло Північне дербі - LOSC (відомий в Україні просто як "Лілль") приймав сусідив з ланського "Расінгу". Світлина обкладинки: https://www.facebook.com/Losc/

На жаль, так вийшло, що це був перший матч Ліги 1, який я бачив у цьому сезоні. Проте пропустити Північне дербі було просто неможливо. Адже, переможець (матч був останнім у турі) мав очолити турнірну таблицю.

Якщо ви постійний читач цього блогу, то знаєте, що я вболіваю за «Лілль». Проте, чесно кажучи, я не з тих уболівальників, які бажають принциповому супернику залишатися в елітному дивізіоні, бо «цікавіше, коли кожного року по два дербі»: наприклад, у ті вже далекі часи коли я вболівав за московське «Динамо», я щиро бажав максимальної кількості програшів московським же «Спартаку» та ЦСКА. Тому, коли «Расінг» вилетів до Ліги 2, я не те що не страждав, а навіть не дуже  згадував про команду з Лансу. Проте, варто віддати належне Франку Есу та його хлопцям, які не тільки повернулися до еліти, а й стали відкриттям перших турів: 13 очок у перших шести матчах (більше, ніж за той же період набрав ПСЖ) дозволяли «червоно-золотим», у разі перемоги, вийти у лідери чемпіонату Франції.

Гравці «Расінга» на стадіоні імені П’єра Моруа. Джерело

Не дивлячись на розклади, які начебто налаштовували на рівну боротьбу, на перших хвилинах активніше виглядали «доги»: Девід виходив 1 на 1, проте 20-річний канадець не переграв захисника.

Однак те що не вдалося молодості, вдалося досвіду: на 11-й хвилині Санчеш подав штрафний, Їлмаз під час подачі стояв в явному пасивному офсайді. Проте далі була скидка головою, й Їлмаз, який на час цієї, останньої передачі, перебував вже «у грі», забив. 1-0. Явна домашня заготовка.

Після голу «Лілль» додав ще, й буквально «зминав» опонентів своєю активністю, в першу чергу, на флангах. В якість момент, коли Бабмба проривався до воріт, я зрозумів що мені це нагадує: «Арсенал» 00-х — та сама легкість й натхненність, яка була у хлопців Венгера. Втім, якщо той «Арсенал» часто загравався, й, на жаль, тривалий час не міг виграти навіть Кубок Англії, то Галт’є вдосконалив досвід свого колеги-земляка. Так, «Лілль» дуже легок, й це зовсім не сонна «тікі-така» «кращих» зразків «Барселони» чи збірної Іспанії, — гра «догів» це еволюція саме гри «Арсенала». Але це еволюція, а не копіювання, адже гра ця набагато більш ґрунтовна, ніж була у Ван Персі та ко.

 

Дербі — це завжди свято. Джерело

Окремо варто відзначити Їлмаза. Чесно кажучи, коли 35-річний вільний агент, який до цього всю кар’єру провів у Туреччині (з нетривалим відрядженням до Китаю), прийшов у команду, він мені здавався слабкою заміною Осімхену (тим більше Пепе), проте наразі Бурак — важлива частина колективу. Так, в нього трохи інші козирі, але він може пробити зі штрафного (як це було вчора на 31-й хвилині, коли Лека з трудом витягнув м’яч з кута). Й, що не менш важливо, він явно вбудований у командну гру, й може не тільки перетягнути на себе увагу захисників, а і забити самостійно.

Що ж до матчу, то «Лілль» продовжував володіти перевагою: до перерви Девід промазав, а два небезпечні удари Араужо відбив Лека.

Своє «доги» наздогнали по перерві: на 48-й хвилині Челік прострелив з лівого флангу, Девід пропустив (ледь не єдиний вдалий прийом від канадця у матчі) на Бамба, який опинився сам на сам з воротарем та просто розстріляв Лека. 2-0.

На 58-й хвилині Їлмаз мав виходити 1 на 1, але Градіт, перетинаючи шлях турка, вдарив того по нозі. Друга жовта картка та видалення.

«Лілль» заспокоїв гру, щоб… забити: на 69-й хвилині Бамба віддав на Іконе й той відправив снаряд, рикошетом від штанги, у ціль. 3-0.

Це було ще не все. На 75-й хвилині Мішлен залишив свою команду у дев’ятьох. Й це вже більше було схоже на атмосферу дербі: спочатку Клеман в’їхав у ноги Бамба. Не факт, що фол був на пряму червону, але до своїх дій захисник додав слова, вигукнути в обличчя Санчеша. А це вже була червона. Навіть трохи дивно, що вихованець «Тулузи», для якого це Північне дербі стало першим, так проникся атмосферою. Тим не менш…

«Добивати» опонентів «доги» не стали та обмежилися лише одним голом: на 79-й хвилині Бамба далі розвернутися ледве не на 360 градусів у штрафному, пас на Язиджи… і турок вганяє м’яч у сітку. 4-0.

«Лілль» виходить у лідери Ліги 1. Проте розслаблятися рано. Не тільки тому, що до кінця турніру ще 31 ігровий день, а й тому, що правила переписує життя. Адже, нагадаємо, в сезоні 2019/20 «доги» стали ледве не головними невдахами турніру: на момент припинення змагань, за 10 турів до планового закінчення чемпіонату, «Лілль» лише на 1 очко відставав від «Ренна». І саме цей один бал не дозволів «догам»потрапити до Ліги Чемпіонів… Тепер команда бере участь в ЛЄ: вже у четвер на французів чекає гостьове протистояння з чеською «Спартою».

Вперед, «Лілль». Аllez le LOSC!



Рейтинг записи: 12345


Читайте также

Подпишитесь на наши
страницы в соцсетях:
Или аккаунт Sportarena