Sportarena

Мусолітін : “Мене підписували в першу команду “Лехії”

Legioners UA 04 января, 19:32
0
Подписаться на блог
Мусолітін : “Мене підписували в першу команду “Лехії”
Новоспечений правий захисник польської “Лехії” Микола Мусолітін розповів про період кар’єри в латвійській “Валмієрі” та як проходить адаптація у новій команді.

Миколо, Ви є вихованцем одеського “Чорноморця”, чи стежите на відстані за успіхами “моряків” ? Як Вам вони у поточному сезоні ?

Звичайно, коли випадає можливість, я дивлюся ігри, а якщо немає часу – то переглядаю огляд гри піля матчу, для мене – це рідний клуб і рідне місто! Я, як і більшість одеситів хочу щоб до нашого міста повернулася Прем’єр ліга.

В цьому клубі – Ви провели вже 7 десятків матчів, розглядаєте можливим, у майбутньому, повернення в перший професійний клуб ?

Я виріс в цьому клубі і звичайно, не виключаю того, що я можу коли-небудь повернутися в “Чорноморець”.

Стосовно трансферу, чи фінансово “Чорноморець” є “в плюсі” за Ваш перехід та Андрія Кожухаря ?

Так, “Чорноморець” отримав за нас гроші, я вважаю, що для команди, яка знаходитися в першій лізі – це дуже хороші гроші.

У той момент, Ви в цьому вбачали крок вперед, чи так званий – крок назад, що дасть можливість стрибнути на два ? (Бо “Чорноморець” вилетів з елітного українського дивізіону)

Я бачив це для себе, як суттєвий крок вперед, тому що – це один з європейських чемпіонатів, хотілось подивитися, як я зможу проявити себе в чужій країні та в іншій лізі, але, одна з головних причин було те, що команда грала в кваліфікації Ліги Європи.

Важко було адаптуватись до нової країни та загалом чемпіонату ?

Спочатку було важко, тому що це новий клуб і чужа країна, ти знаходишся далеко від своїх рідних і друзів, проте нам з Андрієм пощастило, бо ми були удвох і це значно полегшувало адаптацію, ще один фактор який нам допоміг швидше адаптуватися – це те що у Латвії, майже всі розмовляли російською і ми могли без проблем порозумітися.

Як Ви загалом оціните свій період кар’єри у “Валмієрі” ?

Скажу так, ці труднощі й проблеми, які стали мені там на заваді – зробили мене сильнішим.

На даний момент – Ви вже є новоспеченим гравцем “Лехії”, Вас підписували як гравця у молодіжний склад ? Помітили, що профільного фото ще немає на головній сторінці клубу – з чим це пов’язано ?

Ні, мене підписували в першу команду. Першим завданням для мене було набрати оптимальну форму, бо я місяць тренувався індивідуально без команди, ще через, те що я перейшов у період – коли трансферне вікно було зачинене, ми чекали дозвіл від ФІФА, аби я міг брати участь в офіційних іграх.

Ти вже більше місяця Ви знаходитесь в місті, яке дуже схоже до Одеси, як тобі адаптація в Гданську ?

Місто дуже красиве і атмосферне, воно дуже сподобалось мені й моїй родині. На даний момент адаптація триває повним ходом і буде продовжуватись, найближчим часом. Ми звикаємо один до одного в команді, і я дуже вдячний за те, що в команді мені дуже допомагають, а найголовніше розуміють, як це важко коли ти приїжджаєш в чужу країну, не орієнтуєшся в місті й найголовніше – не знаєш мови.

Чи є однією з умов клубу – вивчення польської мови ? Вже її освоїв ?

Ні, в контракті нічого не прописано про вивчення польської мови, це твій вибір вчити чи не вчити мову. Я по-тихеньку вчу, мова дуже схожа на українську, що мені дуже полегшує навчання.

І ще одне, базове питання до всіх причетних футболістів, до перемоги збірної України U-20 на юнацькому Чемпіонаті Світу 2019, куди потратили свої преміальні ?

Доклав до преміальних й придбав квартиру.



Рейтинг записи: 12345


Читайте также

Подпишитесь на наши
страницы в соцсетях:
Или аккаунт Sportarena