Sportarena

Від Даніло до Коноплянки: найнеочікуваніші трансфери літа

Павел Кушнерук 03 сентября, 10:22
1418
1
Подписаться на блог
Від Даніло до Коноплянки: найнеочікуваніші трансфери літа
Фото: instagram.com/fcshakhtar
Sport Arena розповідає про трансфери, які ви навряд чи могли спрогнозувати.

Напередодні відкриття літнього трансферного вікна більшість фанатів затамували подих – хто куди і за скільки перейде? Окреме питання стосувалося футболістів, навколо яких тягнулася ціла сага – на щастя, дехто із них нарешті змінив прописку, як от Еден Азар чи Антуан Ґрізманн. Втім, були й угоди, які стали справжнім одкровенням – власне кажучи, розповідаємо про них.

Даніло

  • Звідки: Манчестер Сіті
  • Куди: Ювентус
  • Сума трансферу: 37 млн євро

Даніло вдається незрозумілим чином стабільно залишатися на олівці топ-клубів. Відверто кажучи, бразилець не вперше дивує – чим він прибавив Хосепа Ґвардіолу два роки тому? Поява фулбека на Етіхад Стедіум викликала чималий подив та неприховану радість прихильників мадридського Реалу – Даніло втратив спільну мову з Зінедіном Зіданом та у найкращому випадку вважався дублером Дані Карвахаля.

 

Тепер футболіст захищатиме інтереси туринського Ювентусу, що теж було відзначено публікою. Зрозуміло, що Містяни прагнули та зрештою зуміли зменшити витрати, призначені для трансферу Жоау Канселу, але куди дивилася та що розраховує отримати Стара синьйора? У минулому сезоні оборонець взяв участь у 22 матчах, провівши на полі 1479 хвилин – це один із найгірших показників, зафіксованих у команді, якщо порівнювати вкладені кошти та реальний результат.

Данило Ман Сити
Данило, mancity.com

Що робитиме Мауріціо Саррі зі статистом – загадка. Здається, Юве обдурили – навряд чи між виконавцем, звиклим сидіти на лаві запасних, та Канселу можна поставити знак рівності. Нехай і з доплатою у розмірі 65 мільйонів євро.

Малком

  • Звідки: Барселона
  • Куди: Зеніт
  • Сума трансферу: 40 млн євро

Рік тому персона Малкома спровокувала гучний скандал – Барселона фактично пограбувала Рому, яка ось-ось мала підписати контракт з талановитим бразильцем. З плином часу з’ясувалося, що зусилля, витрачені каталонцями, не вартують навіть виїденого яйця – Малком не став своїм на Камп Ноу. Підкреслюємо – не з вини самого нападника. Керівництво синьо-гранатових поспішило з запрошенням, а Ернесто Вальверде, який не просив здійснювати дане придбання, прогнозовано не знайшов новачку місця у стартовому складі.

Малком, Getty Images

Футболіст виявився жертвою незлагодженості дій функціонерів і тренерського штабу, що не завадило йому й надалі користуватися увагою команд серйозного рівня – словом, Малкому випав шанс на реабілітацію в очах громадськості. Зацікавленість продемонстрували Мілан, Евертон та Боруссія Дортмунд, однак вихованець Корінтіансу зупинився на санкт-петербурзькому Зеніті. Що трохи дивує, адже ставить під сумнів спортивні амбіції Малкома – невже у приорітеті боротьба за чемпіонство РПЛ, ніж гра у п’ятірці топ-ліг, де й необхідно доводити профпридатність та відповідати критикам?

З одного боку, вінґера можна зрозуміти – окрім солідної зарплатні, гарантованої Газпромом, він отримає можливість виступів у Лізі чемпіонів та статус першої скрипки. Але чи надовго його стане у Росії? Побачимо.

Максиміліан Філіпп

  • Звідки: Боруссія Дортмунд
  • Куди: Динамо Москва
  • Сума трансферу: 20 млн євро

Незважаючи на провальний сезон 2018/19 (23 поєдинки, 2 голи та 3 результативні передачі), Максиміліан Арнольд користувався досить високим попитом у Бундеслізі. За 25-річним форвардом активно пильнували Вольфсбург, Герта, Баєр, Айнтрахт та Хоффенхайм – погодьтеся, є з чого вибирати. Тим не менш, Філіпп опинився у московському Динамо – лише Біло-блакитні були здатні вгамувати апетити дортмундців та заплатити 20 мільйонів євро. Що неабияк схвилювало й самих російських уболівальників – не так давно їхній клуб пройшов процедуру реструктуризації, перебував у нижчому дивізіоні, а зараз, ведучи агресивну політику, ризикує повторно стати на фінансові граблі.

Максимилиан Филипп, Getty Images

Максиміліан не приховував бажання продовжити кар’єру на батьківщині, але у підсумку поїхав на заробітки. Якщо Малкому ще пощастило з перспективами, то Філіппу доведеться працювати, не покладаючи ніг (якщо він справді хоче рости) – показово, що у минулому розіграші РПЛ динамівці фінішували за крок від зони перехідних матчів. Принаймні, поки що прогрес не передбачається – столичний клуб йде на одинадцятому місці.

Жан-Мішель Сері

  • Звідки: Фулхем
  • Куди: Галатасарай
  • Сума трансферу: 1,5 млн євро (оренда)

Барселона, Наполі, Челсі, Ліверпуль, Тоттенхем та Манчестер Сіті – хто тільки не слідкував за Жаном-Мішелем Сері. Екс-півзахисник Ніцци засяяв у сезоні 2017/18 (43 матчі, 2 голи та 10 результативних передач), але чомусь його зірка підозріло швидко потьмяніла. Центральний хавбек здивував ще минулоріч, віддавши перевагу Фулхему – що можна було спростувати готовністю Дачників робити ставку на івуарійця та будувати навколо нього команду.

Жан-Мишель Сери, twitter.com/GalatasaraySK

З вильотом лондонців із Прем’єр-ліги Сері остаточно втратив лояльність преси та не здійснив крок, аби виправити становище. Його перехід до Галатасараю був малопомітним, а якщо й хтось приділив увагу, то скрушно похитав головою. Вражає не сам факт перебування у турецькій Суперлізі, а інертність півзахисника – як швидко проходить слава.

Набіль Фекір

  • Звідки: Ліон
  • Куди: Бетіс
  • Сума трансферу: 20 млн євро

Влітку 2018-го Набіль Фекір був надзвичайно близьким до переїзду на Енфілд – француз, будучи беззаперечним лідером Ліона, видав потужну кампанію (23 м’ячі і 8 асистів), чим привабив Юрґена Клоппа. На жаль, не склалося – плеймейкер провалив медичне обстеження через хронічну травму коліна. Подальший тріумф на чемпіонаті світу не знизив інтерес грандів до футболіста, однак особисто Фекір повернувся до Франції психологічно виснаженим та надламаним. Окреме «дякую» потрібно сказати президенту Жану-Мішелю Ола, який, сподіваючись продати вихованця Ткачів якомога дорожче, загравав з потенційними покупцями – настільки, що терпець урвався.

Набиль Фекир, twitter.com/realbetis

Жадібність функціонера позначилася на формі Фекіра – як наслідок, через посередній сезон 2018/19 його цінник почав стрімко падати. Врешті-решт універсал вирушив у напрямку Іспанії, але уклав угоду не з Атлетико, Валенсією чи хоча б Севільєю, а … Бетісом. Хочеться вірити, що Ола надовго запам’ятає даний урок, а Набіль вийде на той рівень, щоб знову вважатися суперзіркою.

Даніеле Де Россі

  • Звідки: Рома
  • Куди: Бока Хуніорс
  • Сума трансферу: вільний агент

У травні Даніеле Де Россі не без скандалу покинув Рому – Вовки відмовилися пролонгувати контракт, чим зачепили легенду за живе. Втім, не вбили бажання грати у футбол – досвідчений півзахисник показав усім виглядом, що не збирається вішати бутси на цвях. Одразу поповзли чутки, згідно яких гравцем цікавилися клуби, починаючи Сампдорією й закінчуючи представниками MLS, проте італієць ризикнув на експеримент, заради якого перетнув океан.

Даниэле Де Росси, twitter.com/BocaJrsOficial

Погодьтеся, стати частиною Боки Хуніорс – нетиповий варіант, тим паче для поважної зірки Серії A. Зазвичай виконавці пенсійного віку дограють в умовному Китаї, Об’єднаних Арабських Еміратах чи тому ж США, але колишній капітан Джалороссі здійснив реально сміливий вчинок – відправився туди, де живуть грою мільйонів не менше, ніж на Апеннінах.

Давід Луїс

  • Звідки: Челсі
  • Куди: Арсенал
  • Сума трансферу: 8,7 млн євро

Схоже, що Аристократи не мали першочергового наміру втрачати Давіда Луїса – у травні центрбек перепідписав трудовий договір, а після відходу Едена Азара саме його обличчя красувалося на фасаді стадіону Стемфорд Брідж. Довелося повторно проводити облицювальні роботи – тепер бразилець тренується та грає під орудою Унаї Емері.

Давид Луис, arsenal.com

Трансфер до Арсеналу став громом серед ясного неба, хоча, як пишуть британські ЗМІ, винуватець подій мав вагомі підстави на зміну табору – мовляв, після розмови з Френком Лемпардом він зрозумів, що отримає мінімум ігрової практики. З огляду на ситуацію обидва клуби залишилися у виграші – Каноніри сподіваються залатати дірки у обороні, а Челсі позбувся вікового гравця на досить вигідних умовах.

Франк Рібері

  • Звідки: Баварія
  • Куди: Фіорентина
  • Сума трансферу: вільний агент

На відміну від Ар’єна Роббена 36-річний Франк Рібері не зав’язав з футболом – півзахисник ледве не приєднався до московського Локомотиву, але після роздумів вирішив все ж затриматися у топ-п’ятірці чемпіонатів. Фіорентина – непоганий проект, та і сам француз, здається, ще має порох у порохівницях.

Франк Рибери, violachannel.tv

Без сумніву, його приїзд до Флоренції знаковий – Баварію покинула ціла епоха та кумир мільйонів.

Маріо Балотеллі

  • Звідки: Олімпік Марсель
  • Куди: Брешіа
  • Сума трансферу: вільний агент

На початку серпня преса пов’язувала майбутнє одіозного центрфорварда з Фламенґо, однак сторони не змогли домовитися про співпрацю. Тим не менш, Балотеллі не залишився на вільних хлібах – Міно Райола потурбувався за клієнта і зрештою відправив його до Брешії. Поб’ємося об заклад, що мало хто очікував побачити екс-виконавця Інтера, Мілана, Манчестер Сіті чи Ліверпуля саме у складі Ластівок – клубу, який тільки-тільки повернувся до Серії A.

Балотелли
Марио Балотелли, twitter.com/om_officiel

Сам Маріо наголосив, що радий представляти місто, рідне для його прийомних батьків, але виникає питання – невже 29-річний хлопець так низько впав, що не потрібний більш статусним колективам? За Біло-блакитними точно слідкуватимемо – окрім Сандро Тоналі, з’явився ще один привід.

Євген Коноплянка

  • Звідки: Шальке
  • Куди: Шахтар
  • Сума трансферу: 2-3 мільйони євро

Якби п’ять років тому хтось сказав, що Євген Коноплянка приміряє кольори донецького Шахтаря, то ви б покрутили пальцем біля скроні. Часи змінюються, і наразі це реальність – все літо українця сватали до турецьких грандів, навіть приписували Ромі та Сампдорії, а він взяв і потиснув руку генеральному директору Гірників Сергію Палкіну.

Коноплянка Срна
Евгений Коноплянка и Дарио Срна, zn.ua

Нарешті один німецький клуб може видихнути та витерти піт з чола – вінґер не став своїм у Гільзенкірхені й давно не влаштовував тренерський штаб «Шальке». Чи продемонструє Коно щось гідне під керівництвом Луїша Каштру – ще те питання. Запасаємося попкорном і чекаємо відповіді.



Рейтинг записи: 12345


Читайте также

Подпишитесь на наши
страницы в соцсетях:
Или аккаунт Sportarena