Sportarena

Від Гармаша до Іґало: найнеочікуваніші трансфери зими

Павел Кушнерук 01 февраля, 23:00
1283
Подписаться на блог
Від Гармаша до Іґало: найнеочікуваніші трансфери зими
Денис Гармаш
Розповідаємо про трансфери, які змусили здійняти брови від здивування.

Денис Гармаш

  • Звідки: Динамо Київ
  • Куди: Різеспор
  • Сума трансферу: оренда

Денис Гармаш настільки тісно асоціюється з Динамо, що у його відхід досі важко повірити. Адже, незважаючи на численні скандали, пов’язані з його іменем, півзахисник незмінно залишався у стані киян. І ось нарешті молитви фанатів були почуті – українець відправився до Туреччини, де узгодив контракт з добре знайомим нам Різеспором. Щоправда, поки що на правах оренди – остаточно доля центрхава вирішиться влітку. Є велика ймовірність, що відбудеться сценарій, аналогічний з випадком Миколи Морозюка – Гармаш отримає статус вільного агента.

Денис Гармаш, CRizesporAS.twitter.com

Якщо наш уболівальницький контингент полегшено видихнув, то на берегах Анатолії Дениса зустріли з неприхованим оптимізмом – прихильники Чорноморських яструбів щиро здивовані, як Динамо погодилося віддати «такого розкішного гравця» та «психа у стилі Ґаттузо». Здається, враження у тамтешньої аудиторії непогане – на даний момент вихованець Біло-синіх з’явився у 4 матчах, забив гол та провів на полі 254 хвилини.

Читайте також: Гармаш, Фаворов-молодший, Гуцуляк, але не Матвієнко, Тете чи Додо: найкращі трансфери Favbet Ліги

Андрій Борячук

  • Звідки: Шахтар Донецьк
  • Куди: Різеспор
  • Сума трансферу: оренда

Перехід Андрія Борячука напрошувався – як наголосив сам нападник, він не мав шансів на практику, оскільки «в команді зараз в приорітеті інша політика». Тож дивує не факт від’їзду, а місце продовження кар’єри – як повідомив офіційний сайт Шахтаря, до літа хлопець затримається у Різеспорі. Доволі спірний варіант, який ставить під сумніви амбіції центрфорварда – особливо, після заяви, у якій  Андрій не приховував бажання у перспективі долучитися на постійній основі.

Борячук Шахтер

У нашій уяві Суперліга небезпідставно сприймається у якості середовища, яке служить магнітом для підстаркуватих зірок чи виконавців, не здатних привабити представників більш статусних чемпіонатів. Різеспор – звичайно, не Маріуполь, але чому б не звернути увагу на Бельгію, де є позитивний досвід? Руслан Малиновський не дасть збрехати, та і Гірники мають налагоджені зв’язки з відповідним ринком.

Читайте також: Несостоявшийся трансфер: почему у Матвиенко было мало шансов уйти в Арсенал

А от турецька першість, хоч убийте, не виглядає якісним трампліном – є побоювання, що Борячук не подолає зону комфорту, або взагалі йде у невідомість.

Ешлі Янґ

  • Звідки: Манчестер Юнайтед
  • Куди: Інтер
  • Сума трансферу: 1,5 млн євро

Ешлі Янґ присвятив червоній частині Манчестера вісім повних сезонів, впродовж яких взяв участь у 261 зустрічі, став капітаном та беззаперечним лідером роздягальні. Здавалося, що 34-річний англієць так і залишиться на Олд Траффорд, однак сувора реальність переплюнула будь-які прогнози. Як для британця, півзахисник здійснив нетиповий крок – замість того, щоб приєднатися до умовної Астон Вілли, він зовсім покинув Туманний Альбіон. Все заради Інтера та Антоніо Конте.

На перший погляд, може виникнути відчуття, що у трансфері відсутня логіка – це не Віктор Мозес, який продуктивно працював під керівництвом італійця та знає його запити. Втім, Конте цікавився Янґом ще під час періоду, проведеного в Челсі, і розумів, кого запрошує – враховуючи травму Квадво Асамоа та універсалізм самого Ешлі, гравцеві слід розраховувати, як мінімум, не на останню роль у колективі.

Читайте також: Сербське прокляття Реала

Видно, що Янґ заряджений на боротьбу та не хоче збавляти обертів – інакше б не ризикував. Передбачливо вчинив і Інтер – трудовий договір діє до закінчення нинішнього сезону, але з можливістю пролонгації ще на один рік.

Маттео Політано

  • Звідки: Інтер
  • Куди: Наполі
  • Сума трансферу: оренда

Андреа Конте не знайшов місце Політано – 315 хвилин, цьогоріч відведених вінґеру, м’яко натякали, що трансфер не за горами. І ось ЗМІ відрапортували – Маттео поповнить стан Роми, Вовки ж у зворотному напрямку відправлять Леонардо Спінаццолу. Політано прибув до Риму на обстеження, сфотографувався із шаликом Джалороссі, аж тут надійшла команда «відбій» – паралельно столичний клуб відмовив Нерадзуррі у додатковому медогляді Спінаццоли,  гравця, схильного до травм.

Однак Маттео все одно не повернеться на Джузеппе Меацца – раптово з’явився варіант з Наполі. Як підсумок, партенопейці орендували футболіста з опцією обов’язкового викупу за 25 млн євро – Беппе Маротта витиснув максимум та вкотре довів геніальність.

Такумі Мінаміно

  • Звідки: Лейпциг
  • Куди: Ліверпуль
  • Сума трансферу: 8,5 млн євро

Як і Ерлінґ Холанд, Такумі Мінаміно став відкриттям цьогорічної Ліги чемпіонів – протягом групового етапу вінґер відзначився 2 голами та 3 результативними передачами. Але якщо норвежця дортмундська Боруссія вела більше трьох років, то прибуття японця на Енфілд виглядало як спонтанний крок.

Минамино

Юрґен Клопп на практиці ознайомився з вміннями новоспеченого підопічного, проте все ж мало хто міг спрогнозувати появу нападника у червоних кольорах. Та ще й за таку суму – лише 8,5 мільйонів євро! Беручи до уваги сучасні трансферні тенденції, гроші, виплачені Зальцбургу, сприймаються сміховинно – у перспективі Такумі здатен замінити Боббі Фірміно.

Читайте також: Трансфер Минамино: Ливерпуль одним выстрелом убил двух зайцев

Та і за гіршого розвитку подій мерсисайдці мало що втратять – вважаючись гравцем ротації, Мінаміно все одно принесе користь. Як мінімум,допоможе Скаузерам забезпечити вагому долю впливу на азіатському ринку.

Дані Ольмо

  • Звідки: Динамо Загреб
  • Куди: РБ Лейпциг
  • Сума трансферу: 20 млн євро

Дані Ольмо запам’ятався нам завдяки осінній частині Ліги чемпіонів – іспанець створив чималі проблеми донецькому Шахтарю. Вихованець Барселони справив гідний ефект та продемонстрував готовність до нових викликів – ще у листопаді він натякнув про відкритість до пропозицій. А у кінці грудня зробив заяву: «Мій етап в Динамо завершений. Хочу зробити наступний крок, щоб прогресувати».

Серед потенційних покупців найактивніше про себе заявив Мілан – принаймні, склалося враження, що плеймейкер близький до переїзду в Італію, ледь не на відстані витягнутої руки. Згадувалися Атлетико, Барселона і Вулвергемптон, а в результаті боротьбу неочікувано виграв РБ Лейпциг – делікатно, без зайвих рухів і загравань з пресою.

Роздмухати нову трансферну сагу не вдалося – Бики випередили конкурентів, майже завжди знаходячись у тіні. Та і загалом німці проявили холоднокровність – виявляється, Ольмо чотири рази відмовив мюнхенцям, які, як і Лейпциг, не фігурували на передовицях видань. І як це у них виходить?

Пако Алькасер

  • Звідки: Боруссія Дортмунд
  • Куди: Вільярреал
  • Сума трансферу: 23 млн євро

Зачекайте, Алькасер у Вільярреалі?.. Чи це не той джокер, яким не так давно захоплювалася Бундесліга? Між іншим, іспанець встановив рекорд німецької першості – забив найбільше голів після виходу на заміну (12). І ось тепер – восьма команда Ла Ліги? Причина криється у кількох факторах – частих пошкодженнях, бажанні повернутися на батьківщину і перевантажитися, а також Холанді, чия феєрія на Вестфаленштадіоні ознаменувало остаточну крапку.

Пако Алькасер, Getty Images

Водночас, центрфорвард добротний – було відчуття, що Пако неодмінно знадобиться клубу з амбіціями (явно перспективнішому, ніж Жовта субмарина). Втім, вибір зроблено – можливо, Алькасер щось знає? Побачимо.

Читайте також: Вест Хэм подписал конкурента Ярмоленко, МЮ арендовал Игало до конца сезона. Трансферный дэдлайн зимы

Кшиштоф Пентек

  • Звідки: Мілан
  • Куди: Герта
  • Сума трансферу: 27 млн євро

У нинішнє вікно берлінська Герта розійшлася не на жарт – витратила найбільше серед усіх європейських клубів. 78 мільйонів євро пішли на чотирьох новачків – Люку Тузара, Сантьяґо Аскасібара, Матеуса Кунью та Кшиштофа Пентека. Нас, насамперед, цікавить поляк – центрфорвард сватався в мадридський Атлетико, Астон Віллу, Тоттенгем, Вест Гем та нібито розглядався Челсі.

Пентек Герта
Кшиштоф Пентек, herthabsc.de

Іронія ж у тому, що у підсумку «наступник Шеви» відправився до Німеччини та уклав угоду з тринадцятою командою Бундесліги. Ніхто, крім Герти, виявився не готовим платити тут і зараз – Пентек настільки сильно розчарував Мілан та впав духом після оголошення Златана, що Россонері вирішили позбутися його з кінцями.

Одіон Іґало

  • Звідки: Шанхай Шеньхуа
  • Куди: Манчестер Юнайтед
  • Сума трансферу: оренда

Що? Манчестер Юнайтед запросив футболіста, який останні три роки виступав у чемпіонаті Китаю? Так, небезрезультатно (74 матчі, 46 голів), та все ж – навряд чи хтось вірив у можливість подібного кроку. Іґало ще не встиг ступити на британську землю, як його приїзд охрестили «відчаєм» – так Ніл Уорнок прокоментував політику Червоних дияволів.

Якщо ж відкинути скепсис, то раціональне зерно є – Одіон добре знайомий з реаліями АПЛ та й лише замінятиме травмованого Маркуса Решфорда. МЮ мало чим ризикує і не позиціонує Іґало як довгострокове придбання – у клубу немає опції викупу. А якщо заграє? Он Пауліньо непогано вписався у Барселону, виконав завдання і з чистим серцем гайнув назад до Піднебесної. Будьмо оптимістами.



Рейтинг записи: 12345


Читайте также

Подпишитесь на наши
страницы в соцсетях:
Или аккаунт Sportarena