Sportarena

Як так, Аякс?

Рівнянин 09 мая, 15:08
73
1
Подписаться на блог
Як так, Аякс?
Декілька думок щодо третього голу в ворота Аяксу.

Вчора загасили ще одну футбольну Попелюшку… Звісно я бажав перемоги Аяксу, як, мабуть, переважна більшість нейтральних вболівальників. Це була дуже гарна казка, але нажаль з трагічною кінцівкою. Таке життя. Такий футбол.

Однак це все стандартні кліше, а я хотів звернути увагу на один конкретний епізод матчу.  Мова піде про досвід, точніше його відсутність, у футболістів Аяксу.

Отож, на секундомірі 94:40, щойно відзахищались при кутовому, Онана готується вибивати від воріт, грати залишається 30 секунд (до речі, звідки Брих взяв 5 хвилин?).

І що ми бачим:

Навіщо вас там троє, хлопці?

В результаті боротьбу вверху програли і що ми бачим? Що в момент, коли вже захисник виносить м’яч цих трьох підтискають ще двоє!!!

 

В результаті цього бачим, що після виносу обороняються вже лише сім гравців (один явно не встигає, двоє навіть в кадр не потрапили):

І це ще не все. М’яч відбито, далі він потрапляє до Сона, який повертає його назад під очевидну довгу передачу. І що ми бачим в цей момент:

Четверо пресингують, п’ятий (виділений прямокутником) — взагалі «стереже кукурудзу». В результаті цього після надпрогнозованої довгої передачі в захисті вималювалась така картина:

П’ять гравців обороняються проти п’яти атакуючих футболістів. На останніх секундах! Коли необхідно втримати результат! Ви серйозно, хлопці???

Та ще й центральний захисник послизається в дуже невдалий момент, в результаті чого потім не встигає завадити Деле Аллі віддати ключову передачу:

Що було далі бачили всі…

Ось так, на мою думку, молода кров, яка так радувала око всім нам своєю безшабашністю, в результаті і згубила Аякс. Дрібні помилки, які кожна сама по собі нічого не варта, але які б не дозволили зробити собі більш досвідчені гравці. 

Тому що В ФУТБОЛІ НЕ БУВАЄ ДРІБНИЦЬ.

 



Рейтинг записи: 12345


Читайте также

Подпишитесь на наши
страницы в соцсетях:
Или аккаунт Sportarena