Sportarena
15982070

Колос вперше в історії обіграв Миколаїв на виїзді

SPORTARENA.com
youtube.com
Ковалівський клуб лишається непереможним

Павло Добрянський, Sport Arena

Миколаїв проти Колоса — афіша насправді гучна, враховуючи той факт, що ковалівці жодного разу не досягали успіху на миколаївській землі, у той час як корабели двічі тріумфували над командою Руслана Костишина з однаковим рахунком. Перше фіаско Колоса у Миколаєві відбулося три роки тому, а єдиний та переможний гол для господарів тоді забив Рогозинський. Такий самий рахунок — 1:0 — було зафіксовано у миколаївській зустрічі цих команд й минулоріч. Цього разу результативного удару по воротах Колоса завдав Семенина. Утім, до стартового складу Миколаєва на звітний матч ані Рогозинський, ані Семенина не потрапили. Вони поступилися місцем у першій одинадцятці  більш готовим до турнірного двобою виконавцям.

Перший небезпечний момент у грі створили ковалівці: Кизилатеш вивів у прорив Банасевича, той увійшов до штрафного майданчика і передачею з-під захисника викотив м’яча Лисенка, але досвідчений нападник Колоса, одверто забарившись з ударом, дозволив вступити у гру голкіперові Миколаєва Агаларову. Також вдало страж миколаївських воріт зіграв на лінії в епізоді з ударом Банасевича. Цього разу він у стрибку перевів м’яча на кутовий. А після цього миколаївців пробачив Кизилатеш, який заволодів м’ячем на вході до штрафного майданчика після невдалої передачі Радченка, —  смугастий пройшов повз ціль. Утім, як виявилося, гол ковалівців був лише питанням часу. І цей час настав на сороковій хвилині зустрічі. Миколаївці вкотре обрізалися на своїй половині поля, м’яча перехопив Мігунов і, пройшовши до майже до кута штрафного майданчика, направив шкіряний снаряд у дальній кут воріт Миколаєва — 0:1. Агаларов хоча й дотягнувся до м’яча, але зарадити пропущеному голу не зумів — смугастий від руки голкіпера полетів у стійку, а вже від неї залетів у ворота. Під завісу першого тайму миколаївці завдали удару у відповідь. Але зиску з далекобійного пострілу Кушніренка господарі поля не набули. Ковалівців урятував Яшков.

Врятував свою команду Яшков й після прицільного пострілу Радченка, який відбувся на старті другого тайму. Голкіпер Колоса накрив м’яча у правому від себе куті воріт. Натомість, його візаві — воротареві Миколаєва Агаларову — цього дня одверто не пощастило… В середині другого тайму Агаларов зіткнувся головами з центральним оборонцем Колоса — і до гри більше не повернувся. Ба більше, голкіпер Миколаєва узагалі залишив поле у кареті швидкої допомоги. Та й на цьому прикрості для Миколаєва не закінчилися. На сімдесят сьомій хвилині Дорошенко виконав подачу кутового, боротьбу у воротарській площадці виграв Вітенчук, але м’яч від його голови відлетів точнісінько на ногу Задої, а той ударом в один дотик з лінії штрафного майданчика відправив м’яча дальній кут воріт суперника. Пізніше в рефері арбітра було зафіксовано, що м’яч пішов із рикошетом від Задої, тож авторство за ним — 0:2. Після цього у воротах Миколаєва відзначився Задоя. Він прямим ударом послав м’яча у ворота після точної передачі Бондаренка з флангу. 0:3. А ще за десять хвилин до фінального свистка вилучення в складі господарів отримав Горват, який жорстко зіграв проти Зозулі. І господарі остаточно знітилися. У той час як ковалівці впевнено довели матч до перемоги — першої, що вони її здобули у виїзних протистояннях з Миколаєвом.

MAN OF THE MATCH: Євген Задоя (Колос)

Досвідчений півзахисник оформив дубль. Після цього м’яча господарі остаточно знітилися. І втратили будь-які шанси на успіх.Окрім цього, добротно відпрацював у центрі поля, а вагу перемоги в півзахисті важко переоцінити.


МФК Миколаїв (Миколаїв) — Колос (Ковалівка) — 0:3
Голи: Мігунов, 40, Задоя, 77, 85

Миколаїв: Агаларов (Восконян, 64), Кушніренко, Горват, Попов, Білик, Куксенко (Зарічнюк, 46), Ковальов (Семенина,75), Вітенчук, Радченко, Берко (Войцеховський, 58), Кравченко (Рогозинський, 78). Запасні: Цапій, Назаренко, Сартіна, Кірєєв, Порох, Швець.
Головний тренер: Сергій Шищенко.

Колос: Яшков, Зозуля, Гавриш, Максименко, Мігунов, Мілько, Задоя, Кизилатеш (Дорошенко, 58), Ільїн (Нехтій, 72) , Банасевич (Морозко, 72) , Лисенко (Бондаренко, 58). Запасні: Сітало, Чорноморець, Тєрєхов, Охрончук, Рябов, Антюх.
Головний тренер: Руслан Костишин.

16:00. м.Миколаїв. Стадіон «Парк перемоги». 500 глядачів. 

Арбітр: Серпутько (Одеса).

Попередження: Білик, 25, Радченко, 31 — Мігунов, 9, Максименко, 60.

Вилучення: Горват, 79.


Все главные новости спорта и результаты в нашем Telegram. Подписывайтесь, чтобы узнавать все первым!


Добавить комментарий
Или аккаунт Sportarena