Sportarena
15982110

Металіст 1925 на виїзді зіграв внічию з Прикарпаттям

SPORTARENA.com
fc.if.ua
Харків'яни втратили важливі очки.

Після всіх весняних втрат очок Металіст 1925, цілком можливо, і з певним острахом чекав візиту в Івано-Франківськ. Ще б пак, в минулому турі Прикарпаття «винесло» тут СК Дніпро-1 – 4:0. І хай після того матчу через перебір карток випали основний захисник та опорник господарів (Ковальчук і Борисевич), для харків’ян завдання було досить непростим.

Початок зустрічі підтвердив таку думку. Був розкішний момент у господарів, щоб повести в рахунку, але Оринчак, протягнувши м’яч в центр і заробивши штрафний, сам же стандарт і втратив – елементарно не зміг перекинути стінку. А от коли на 21-й хвилині Синиця заробив куди менш небезпечний стандарт на значній віддалі лівого флангу, Прикарпаття несподівано отримало чималі неприємності. На подачу Романова йшов Поспєлов, але в боротьбі з ним порушив правила Француз (чи то рукою м’яч зачепив, чи то в’їхав у суперника – треба розбиратися з формулюванням арбітра). Що цікаво, м’яч і так влучив у ворота, бо епізод дограв Давидов. Але рефері вирішив зупинити гру, попередити захисника й призначити пенальті. Олег Синиця пробив у правий від воротаря бік, Вульчин стрибнув у протилежний – 0:1.

Треба сказати, що вже в першому таймі рясна злива супроводжувала матч. Зволожене поле робило небезпечним кожен удар, от і команди змушені були грати з особливою обережністю. І перед самою перервою Конкольняк, розігравшись із Квасним, здорово навішував з лівого краю й м’яч влучив у поперечину. Щоправда, прикарпатцям уже до перерви довелося провести дві заміни – і якщо вихід досвідченого Боришкевича в опорну зону був, радше, зумовленим грою, то Барчука після одного із зіткнень довелося заміняти по травмі – на поле вийшов молодий, але забивний форвард Дитко.

Другий тайм проходив уже під справдешньою зливою. М’яч літав по калюжах, розбризкуючи дощові краплі, але все ж зберігав ігрові якості. А господарі сповна використовували наявність людей з ударом. Один тільки Оринчак кілька разів пробивав по воротах. І, що найцікавіше, після найслабкішої з цих спроб м’яч ледве не ковзнув повз кіпера в сітку. І саме після одного з аутів з правого краю стався другий у матчі 11-метровий. Цюцюру вже майже біля лицьової зачепив Коберідзе, й арбітр вказав на точку. Після всіх протестів Конкольняк пробив у правий від воротаря бік, а Каневцев навіть не стрибав – 1:1.

Ще одна сенсація? Металіст 1925 постарався, щоб це було не так. Пішли удари, кутові. Після одного з них Єрмоленко був близький до успіху, але м’яч проскакав повз ціль з рикошетом. Після іншого, здається, Жданов замикав подачу Ямполя, але захисник Квасний метнувся під удар. Але все ж черговий стандарт приніс успіх харків’янам. Романов по-британськи зарядив зі своєї половини поля в карний майданчик, пішли верхові дуелі. І після скидки Поспєлова Синиця прийняв і якось по-більярдному ткнув точно в куточок – 1:2. Просто, але ефективно. Відсвяткував, як легендарні ісландці – зімітувавши «плавання» на залитому зливою газоні.

Але таке Прикарпаття голими руками не візьмеш. Господарі кинулися тепер уже вантажити м’яча в карний майданчик, і нічим хорошим це не могло закінчитися для «25-х» – слизький м’яч вислизав із рук Каневцева, а коли в одному з моментів Конкольняк ухитрився дуже тонко закинути на хід Оринчаку, «рідні стіни» у вигляді великої калюжі посприяли івано-франківцям. М’яч, загальмований «водоймою», дістався не воротареві, який метнувся на кут воротарського майданчика, а Богдан з лівої з відскоком від штанги влучив у ворота – 2:2.

Останні хвилини пройшли в нервовій боротьбі. Можливо, ми побачили б щось осмисленіше, але «водне поло» все ж відрізняється від звичайного футболу. Тож із 47 очками Металіст 1925 залишається четвертим – і змушений буде чекати вістей від конкурентів, що за два тури до фінішу ой-ой-ой як неприємно. Прикарпаття провело останній домашній матч сезону. Оплески заслужило – це точно, а 23 травня збирається зіграти з командою дружнього португальського міста – Брагою.

Man of the Match: Олег Синиця (Металіст 1925)

Ще з осені не забивав цей вінгер. Як виявилося, приберіг усі голи для Прикарпаття. Але, попри його старання, потрібного результату його команда знову не втримала – і якось важко його в цьому винуватити…


Прикарпаття (Івано-Франківськ) – Металіст 1925 (Харків) – 2:2
Голи: Конкольняк, 56 (пен.), Оринчак, 79 – Синиця, 23 (пен.), 64

Прикарпаття: Вульчин, Бойко (Данищук, 78), Бочкур, Француз, Квасний, Геник (Боришкевич, 31), Оринчак (Януш, 90+2), Кузьмін, Конкольняк, Цюцюра (Худоб’як, 66), Барчук (Дитко, 45). Запасні: Піцан, Лаврук, Яневич, Веприк. Головний тренер: Володимир Ковалюк.

Металіст 1925: Каневцев, Жук, Поспєлов, Жданов, Кравченко, Коберідзе, Калюжний (Гранкін, 60), Романов (Кошман, 65), Ямполь (Є.Коваленко, 76), Синиця, Давидов (Єрмоленко, 46). Запасні: Ден.Сидоренко, І.Коваленко, Мельничук, Цвіренко, Луїз Фернандо. Головний тренер: Олександр Горяїнов.

18:00. м. Івано-Франківськ. Стадіон «Рух». 4350 глядачів. Злива.
Арбітр: Юрій Іванов (Донецька область)


Все главные новости спорта и результаты в нашем Telegram. Подписывайтесь, чтобы узнавать все первым!


Добавить комментарий
Или аккаунт Sportarena