Sportarena
15982118

Волинь обіграла фіналіста Кубка України й наблизилася до лідерів Першої ліги

SPORTARENA.com
fcvolyn.net
Інгулець догравав у меншості, тому не зміг відігратися вдруге в матчі.

• До гри

Фіналіст Кубка України – перший в історії від нижчих ліг! – це звучить гордо. Саме тому Волинь і не думала недооцінювати петрівців, хай вони й знаходяться в таблиці відчутно нижче своїх амбіцій. Отож, п’ята команда першості проти восьмої виставила цілком бойовий, оптимальний, найсильніший склад.

У господарів це Когут в воротах, Цюпа, Болденков, Горопевшек та Сімінін в обороні (зліва направо), Курко на місці опорника, Хагназарі та Бартулович над ним, вінгери Кожанов і Западня, єдиний Карпенко – на вістрі атаки.

У гостей схема – з двома форвардами. Воротар Ситников, захисники – Синьогуб, Павлов, Ковальов, Балан, хвилеріз – Піднебенний, поруч із ним – Клименко, праворуч – Запорожець, ліворуч – Щедрий, на вістрі – Мішуренко за підтримки Січінави.

• Гра

Перший тайм вийшов нуднуватим. За першу третину гри, окрім безкінечних закидань вперед та боротьби, можна згадати хіба що дальні удари Бартуловича та Запорожця, які відверто не вдалися. Але ближче до перерви команди активізувалася. Але якщо Інгулець свій момент не забив (після прострілу з правого флангу бив Мішуренко, але Горопевшек встиг із блокуванням), то Волинь отримала винагородження у вигляді довгоочікуваного голу.

Все почалося з флангового рейду Кожанова, після прострілу якого м’яч опинився у Карпенка. Форвард був у оточенні й сам бити не міг, зате скинув м’яча в глибину поля, звідки на швидкості мчав захисник Сімінін. От Сергій-то з набігу й пробив – настільки сильно та добре, що ледве не порвав сітку в ближній дев’ятці. 1:0 – якщо бувають «голи в роздягальню», то оце він і був.

На початку другого тайму «хрестоносці» дуже старалися закріпити свою перевагу. Двічі з правого флангу вривалися в карний майданчик Кожанов та Карпенко, однак захисник Ковальов блокував їхні простріли. А з кутового, який пішов вслід, Хагназарі головою пробив настільки близько від стійки, що багато народу на трибунах здійнялося на ноги. Ще один корнер Курко замикав ударом з відскоком від газону — м’яч перескочив заодно й ворота. А дальній удар Зінкевича, дуже сильний, виявився все ж дещо неточним. А як рвав фланг Кожанов, але з гоструватого кута й лівої не зміг «пробити» Ситникова…

Чесно кажучи, забий у ті хвилини Волинь – на куражі могла б і пофеєрити. Натомість, гра заспокоїлася й при вирівняному темпі з’явилися шанси в гостей. І ось він – гол-зрівнювач. Мішуренко ввірвався в карний майданчик, розігравши стінку з Запорожцем, а коли прострілив – Січінава встиг і прийняти, і з правої ноги розстріляти ворота. Ногою, наче шаблею, махнув Ніка – 1:1. Що цікаво, фактично тут же він поступився місцем на полі досвідченому першоліговому «сотнику» Акименку.

Але скористатися куражем Інгулець не зумів. Не пройшло й десяти хвилин, як Ковальов вимушено скосив на лівому фланзі оборони, куди пішов страхувати, Кожанова – й був вилучений за другу жовту. Меншість «підрізала крила» гостям, але, як не парадоксально, ускладнила завдання й господарям – адже петрівці закрилися.

І в цей момент ще й реалізація підводила лучан. Коли Сімінін та Кожанов розрізали лівий фланг оборони Інгульця й пішов гострий простріл, форвард Карпенко не влучив по м’ячу – хоча позиція була вбивчою. І все ж свого шансу волиняни дочекалися. Кожанов подав кутовий від лівого прапорця на дальню штангу, Болденков ціною пошкодження скинув у центр, а Горопевшек (з його-то зростом!) головою з близької відстані відправив м’яча в сітку – 2:1! Для словенця Міхи це вже 5-й гол у чемпіонаті!

• Після гри

Навіть у меншості Інгулець пробував спромогтися на фінальну навалу, але Волинь вистояла. 40 очок у лучан – в очікуванні завтрашніх матчів вони впритул наблизилися до трійки переслідувачів лідера. Зрозуміло, гарантували собі не нижче п’ятого місця за підсумками звітного туру. Інгулець з 32 очками лишається восьмим і відстає від Балкан, які виграли, нагадаємо, в Сумах.

Man of the Match: Денис Кожанов (Волинь)

Просто-таки розривав суперників за рахунок швидкості та крейсерського володіння м’ячем. Неодноразово міг забивати сам, викладав зразкові передачі одноклубникам. Став безпосереднім учасником обох голів: спершу розганяв атаку для іншого гравця, а Сімінін забив другим темпом. Потім подавав кутовий, скидкою після якого скористався Міха. Forza, що ж тут додати. Кожанов смалить!


Волинь (Луцк) – Інгулець (Петрове) – 2:1

Голи: Сімінін, 44, Горопевшек, 83 – Січінава, 62

Волинь: Когут, Сімінін, Горопевшек, Болденков, Цюпа, Курко, Кожанов (Климець, 90+2), Бартулович (Зінкевич, 46), Хагназарі (Петько, 86), Западня (Волошинович, 66), Карпенко (Козьбан, 89). Запасні: Неділько, Ульянов, Маткобожик, Воробей.

Головний тренер: Андрій Тлумак.

Інгулець: Ситников, Балан, Павлов, Ковальов, Синьогуб, Піднебенний (Козак, 54, Кучеренко, 74), Клименко (Сула, 88), Запорожець, Щедрий, Мішуренко (Елла, 84), Січінава (Акименко, 64). Запасні: Шухман, Передистий, Писко, Мицик, Коцюмака.

Головний тренер: Сергій Лавриненко.

Попередження: Карпенко, 15, Хагназарі, 30, Горопевшек, 59, Кожанов, 63 — Ковальов, 59

Вилучення: Ковальов, 71 (повторне попередження)

18:00. м. Луцьк. Стадіон «Авангард»
Арбітр: Олександр Кальонов (Львів)


Все главные новости спорта и результаты в нашем Telegram. Подписывайтесь, чтобы узнавать все первым!


Добавить комментарий
Или аккаунт Sportarena