Sportarena
15982138

Волинь здолала Прикарпаття

SPORTARENA.com
fcvolyn.net
В Івано-Франківську були два різних тайми, і в першому ефективніше зіграли лучани.

Артур Валерко, Sport Arena.

Прикарпаття жахливо стартувало навесні: одне очко в трьох стартових турах, вилучення кожного матчу, відповідно, низка кадрових втрат. Але якраз до матчу з волинянами команда рідного краю стабілізувалася. І слідом за почесною нічиєю з Рухом, який взимку форсував свій клас за рахунок запрошення статусних гравців та тренера-легіонера, пішли перемоги над Гірником-Спорт і Агробізнесом, які, разом із трьома очками в якості технічної перемоги над Зіркою, суттєво виправили турнірне положення івано-франківців.

Але лучани в тій ситуації, коли не можна зважати на суперників. У погоні за трійкою найкращих, де дехто вже почав втрачати очки, Волинь зобов’язана вигравати кожен матч. З чим справляється відтоді, як на самому початку весни отримала ляпаса від Авангарду (0:1 вдома). Не змінюючи стабілізований склад, гості прибули в Івано-Франківськ явними фаворитами. Хоча й пам’ятали, що мінімальна домашня перемога в першому колі далася дуже нелегко.

І «хрестоносці» почали напрочуд жваво: простріл Кожанова на Карпенка призвів до кутового, підбір після його подачі – до дальнього удару Западні (почин вийшов неточним). Позначили активність і господарі: простріл Оринчака адресувався, взагалі-то, Барчуку, але м’яч відскочив до Конкольняка, який здалеку пробив у бік від стійки. У відповідь не менш гостро пробивав Бартулович, але м’яч з рикошетом від суперника пішов на кутовий. Подобалося, що команди розігрують швидкі багатоходівки. Рано чи пізно це мало призвести до голів – і це трапилося на 20 хвилині.

Хагназарі починав атаку в глибині поля, підключив Бартуловича. Хорват миттєво відпасував наліво, звідки прострілював Западня. І ось тут іранський легіонер Волині виконав за найвищими стандартами. Прийнявши пас першим дотиком, другим він влучив точно в праву від воротаря «шістку» – 0:1. П’ятий гол Сіаваша Хагназарі у чемпіонаті – вже третій суто навесні. Що це було не випадковістю, доводив перший тайм. Волинь, поступившись територіальною перевагою, атакувала значно гостріше. Й ось Хагназарі вже виступав асистентом, а Кожанов після його тонкого розрізного пасу виривався з правого краю на воротаря. Не врятував би ніхто, але Денис просто не влучив у дальній кут.

А коли господарі великими силами пішли відіграватися, гості на досвіді спіймали їх на протидії. Сімінін обеззброїв Барчука, Курко махнув довгу передачу вперед. Западня головою скинув на Карпенка, й уже Ігор, вийшовши на воротаря, прокотив м’яча повз нього в кут – 0:2. 5-й гол у чемпіонаті після трьох асистів у чотирьох останніх турах. Молодий форвард виправдав довіру Тлумака, який вперто ставив його в основу попри напрочуд слабку реалізацію.

Ще до перерви Волинь могла й доводити рахунок до крупного. На простріл Кожанова зреагував Бартулович, але направив м’яч в сантиметрах від цілі. Прикарпаття тим часом мало користі витискало з переваги в володінні. Хіба раз було справді гостро: коли Оринчак подавав із правого краю, а м’яч відскочив до Кузьмина. Той бив точно в площину, але Горопевшек та Курко встигли з блокуванням – лише кутовий. А у відповідь – зразкова атака-віяло від лучан, на яку побіг навіть найвищий захисник Волині Горопевшек. Западня зліва перевів м’яча направо на Кожанова, той відпасував на Міху, словенець дав поперечну передачу на Бартуловича, і Младен технічно пробив «50 копійок» у дальній кут – 0:3. Хорват забив вчетверте в поточному чемпіонаті й втретє суто навесні.

Гіркий перший тайм Прикарпаття підсолодило прямо перед завісою. Удар Боришкевича прийняв на руку Курко, рефері призначив пенальті, а Ярослав Конкольняк з точки спокійно розвів м’яч та воротаря по різних кутах – 1:3. На тому й завершили, а на другу половину гри команди вийшли із чотирма замінами на двох. І вже на третю хвилину після відпочинку після корнера Бочкур скидав м’яча в центр воротарської, де відразу три гравці гостей намагалися заштовхати його в ворота, але волиняни відбилися й відбулися легким переляком.

Шанси забити ще у господарів були. Згадаймо, як простріл замикав у напівшпагаті Оринчак – поперечина. Або коли Горопевшек заблокував удар Барчука, який знаходився за три кроки від воріт. Але свої нагоди Прикарпаття не реалізувало – на відміну від Волині, яка довела зустріч до потрібного результату, навіть дограючи останні миттєвості в меншості.

Факти про матч:

  • третя перемога лучан поспіль, навесні вони здобули 13 очок із 18 можливих
  • Прикарпаття не програвало в квітні (остання поразка датована ще березнем)
  • 43 очка набирає Волинь, випереджаючи Металіст 1925 та Оболонь-Бровар (третє місце на момент фінального свистка)

Man of the Match: Сіаваш Хагназарі (Волинь)

Відіграв всього один тайм, але встиг все – відкрив рахунок, асистував Бартуловичу, був активним і переважав суперників у плані техніки.


Прикарпаття (Івано-Франківськ) – Волинь (Луцьк) – 1:3

Голи: Конкольняк, 45+2 (пен.) – Хагназарі, 20, Карпенко, 37, Бартулович, 43

Прикарпаття: Піцан, Данищук, Бочкур, Ковальчук, Лаврук (Квасний, 46), Борисевич (Веприк, 83), Оринчак, Боришкевич, Кузьмин (Худобяк, 46), Конкольняк, Барчук (Дитко, 79). Запасні: Вульчин, Яневич, Януш, Геник, Бойко. Головний тренер: Володимир Ковалюк.

Волинь: Когут, Сімінін, Горопевшек, Болденков (Ульянов, 79), Цюпа (Волошинович, 46), Курко, Бартулович, Хагназарі (Зінкевич, 46), Кожанов, Западня, Карпенко (Козьбан, 69). Запасні: Неділько, Петько, Климець. Головний тренер: Андрій Тлумак.

17:00. м. Івано-Франківськ. Стадіон «Рух»

Арбітр: Роман Блавацький (Львів)

Вилучення: Петько, 90+5 (повторне попередження)


Все главные новости спорта и результаты в нашем Telegram. Подписывайтесь, чтобы узнавать все первым!


Добавить комментарий
Или аккаунт Sportarena