Sportarena
15982196

Авангард обіграв Металіст 1925 і покращив клубний рекорд

SPORTARENA.com
fcavangard.com
Металіст 1925 втратив неймовірний шанс вийти до плей-офф.

Ярослав Кроха, Sport Arena.

У Краматорську зустрічалися шоста та четверта команди чемпіонату. Цей матч був надзвичайно важливим для харків’ян, адже, щоб розраховувати на участь в плей-офф, їм необхідно виключно перемагати, сподіваючись на осічку конкурентів – Волині чи Колоса. Забігаючи наперед, зазначимо, що вона сталася – Волинь таки втратила очки у Горішніх Плавнях, чим харків’яни не скористалися.

Підопічні Косевича також були мотивовані, команда прагнула обійти Оболонь-Бровар у турнірній таблиці, тому вболівальники очікували на безкомпромісну та видовищну гру.

У Авангарді в попередніх матчах виділявся Собко, який забив та віддав результативну передачу, тому харків’янам необхідно було особливу увагу звернути на гру досвідченого півзахисника. З перших хвилин вийшли в лінію атаки Демченко і Кірієнко, тому банда у Косевича підібралася на цей матч що треба.

Гості відразу показали зарядженість на гру, Кравченко, Ямполь і Давидов мали свої напівмоменти у стартові хвилини. А як не забив на 21-й хвилині Матяж, опинившись перед порожніми воротами? У господарів свій вихід один на один не реалізував Демченко, не зумівши переграти Каневцева.

Другий тайм також проходив обережно, аж занадто. Харків’яни за це й поплатилися. На 66-й хвилині Ємець увірвався до штрафної суперника, і захисник гостей Цвіренко необережно зіграв проти свого опонента – арбітр УПЛ Максим Козиряцький вказав на «точку». 11-метровий реалізував Собко. 1:0.

На 78-й хвилині харків’яни отримали відмінну можливість щось змінити в матчі, коли за другу жовту поле залишив лівий захисник Савін. Але нічого з цього не вийшло і Металіст 1925 ще на рік залишається у ПФЛ. Авангард же піднімається на підсумкову п’яту сходинку, оновивши знову власний історичний рекорд. Два роки тому краматорці були сьомими, минулого сезону – шостими.

Man of the Match: Віталій Собко (Авангард)

Правий вінгер зараз у чудовій формі, аж не хочеться, щоб закінчувався сезон. Загострював, робив забігання, виконував небезпечні навіси, вів за собою команду. За сміливість взятися за реалізацію пенальті – ставимо найвищу оцінку.


Авангард (Краматорськ) – Металіст 1925 (Харків) – 1:0
Гол: Собко, 67 (пен.)

Авангард: Солдатенко, Сухаров, Єрмаков, Савін, Ульянов, Полюлях, Лобов, Собко (Хоцяновский, 82), Демченко (Воробей, 87), Матяж (Ємець, 58), Кірієнко (Скоблов, 73). Запасні: Денчук, Трояновський, Копитов, Моісеєнко. Владимиров, Шевцов. Головний тренер: Олександр Косевич.

Металіст 1925: Каневцев, Мельничук, Цвіренко, Дм.Сидоренко, Кравченко (І.Коваленко, 72), Коберідзе (Єрмоленко, 76), Калюжний, Кошман (Стороженко, 84), Ямполь, Синиця (Романов, 58), Давидов. Запасні: Дьяков, Гранкін, Луїз Фернандо, Ралюченко, Фабіньо. Головний тренер: Олександр Горяїнов.

Попередження: Ямполь, 6; Матяж, 43; Савін, 59; Кошман, 64; Полюлях, 77; Єрмоленко, 77; Хоцяновський, 90+3; Давидов, 90+4
Вилучення: Савін, 77 (повторне попередження).
Арбітр: Максим Козиряцький (Запоріжжя)
17:00. м. Краматорськ. Стадіон «Прапор». 1500 глядачів.


Все главные новости спорта и результаты в нашем Telegram. Подписывайтесь, чтобы узнавать все первым!


Добавить комментарий
Или аккаунт Sportarena