Sportarena
18329617

Карпати та Волинь розійшлися миром. Все вирішиться в Луцьку

SPORTARENA.com
fcvolyn.net
Перший перехідний матч не вразив видовищністю – без голів.

Ярослав Смілянський, Sport Arena.

  • До гри

На жаль, в оптимальних складах підійти до стикових матчів суперники не змогли. Карпати залишилися без травмованого Нестерова та найдосвідченішого захисника Гуйє (причому, між Папою та клубом виникли непорозуміння неспортивного характеру), а вінгер Швед – найрезультативніший гравець «левів» – як відомо, задовго до завершення сезону відправився в розташування Селтіка. Це також, безперечно, послабило львів’ян і залишило величезні питання до переговорників, які залишили команду без лідера атак на вирішальну частину змагань.

У лучан були свої втрати. Найвідчутніша з них – центрбек Горопевшек, а словенець дійсно є найкращим у захисті Волині. Також не зміг зіграти проти Карпат Карпенко – навесні він основний вибір Тлумака в атаці, але за умовами домовленостей із львів’янами не міг вийти проти свого клубу. Номінально пост в атаці посів вінгер Волошинович.

  • Перший тайм

Існує вічна мантра – «УПЛ значно вища за всіх і вся, треба стати в чергу, щоби туди потрапити». І що ж ми побачили насправді? У дебюті Волинь повністю перегравала своїх суперників. Після обрізки господарів у центрі поля ледве не вийшов на воротаря Хагназарі. Потім він же завдавав підступного удару головою – як і Волошинович за кілька хвилин. Прицільний удар Кожанова під поперечину парирував Кучинський, а ще в одному епізоді екс-карпатівець опинився на вбивчій позиції після пасу Волошиновича, але в жорсткій боротьбі з захисником пробив поруч із воротами.

Лише після 20 хвилин Карпати дещо вирівняли гру й почали отримувати переваги із володіння м’ячем, але все одно все, чим запам’яталися, це кілька неточних ударів (Кльоца здалеку, Понде – метрів із десяти поруч зі стійкою в моменті, де було по-справжньому гаряче). А Волинь, не реалізувавши своїх моментів, ще й провела вимушену заміну, коли замість травмованого Западні поспішно вийшов молодий універсал Климець.

  • Другий тайм

Заглянувши в прірву в першому таймі, львів’яни значно активізувалися після перерви. Один лише Понде кілька разів пробивав по воротах волинян – і після прострілу Гуцуляка з ноги, і після навісу Мякушка головою, і після індивідуальних дій з-за меж карного майданчика. Тут, як і в епізоді пізніше після прицільного удару Мякушка, досвідчений Неділько по-справжньому виручив гостей. Небезпечними були й стандарти – у господарів було два непоганих штрафних, але Гуцуляк пальнув поруч зі стійкою, а Мякушко зробив боляче гравцям у стінці.

Лучани, в свою чергу, грали обережно, авантюрного виведення сил на чужу половину поля не планували. Хіба що раз, після прострілу Сімініна й рикошету від захисників, м’яч пройшов у небезпечній близькості від воріт. Без Карпенка, якого тренерський штаб всю весну використовував на вістрі атаки, Волошиновичу було важко чіплятися за м’яч. А від Козьбана, якого випустив Тлумак по ходу гри, важко було вимагати значного загострення, адже тренер не так часто використовував його по ходу сезону й тонусу в форварда бракувало. Це вже в кінцівці «хрестоносці» розіграли контратаку в кілька дотиків, але Кожанов, вирвавшись на воротаря, переграти Кучинського не зумів.

  • Після гри

Нулівка після першого матчу – на користь гостей. Але переваги виїзного голу досягти не вдалося, а Карпати на виїзді грають досить розкуто (20 очок із 33 в регулярному чемпіонаті УПЛ взяли якраз на чужих полях), тому зрозуміло, що в цій парі абсолютно нічого не вирішено.

Man of the Match: Віталій Неділько (Волинь)

Декілька разів вступав у гру й виручав лучан, хоча, чесно кажучи, Карпати зіграли зовсім не так, щоб говорити про великий контраст із вищим за статусом суперником. Зате сама присутність досвідченого Неділька вселяла впевненість у захист гостей, який, нагадаємо, лишився без досвідченого Міхи.


Карпати (Львів) – Волинь (Луцьк)  0:0

Карпати: Кучинський, Мякушко, Федецький, Ковтун, Мегремич, Бусько (Слива, 87), Кльоц, Онгла, Ді Франко (Мендес, 76), Гуцуляк, Понде (Дебелко, 82). Запасні: Пеньков, Авраменко, Толочко, Лях. В.о. головного тренера: Олександр Чижевський.

Волинь: Неділько, Сімінін, Болденков, Неплях, Цюпа, Курко, Бартулович, Кожанов (Богомаз, 90+1), Хагназарі, Западня (Климець, 24), Волошинович (Козьбан, 68). Запасні: Когут, Ульянов, Маткобожик, Рябов. Головний тренер: Андрій Тлумак.

19:00. м.Львів. Стадіон «Україна». 10104 глядачі.

Арбітр: Денис Шурман (Київська обл.)


Все главные новости спорта и результаты в нашем Telegram. Подписывайтесь, чтобы узнавать все первым!


Добавить комментарий
Или аккаунт Sportarena