Sportarena
18643834

Металіст 1925 при 7 тисячах глядачів мінімально переграв Інгулець

Артур Валерко
metalist1925.com
Фіналіст Кубка України починає з поразки. Дебют Демченка – успішний.
  • Перед грою

Завершувати тур довірено дуету фаворитів сезону – дуже непогано, дуже цікаво й дуже амбітно. Металіст 1925, втративши влітку Калюжного, Синицю, Каневцева та ще кількох гравців, яких можна було б і не втрачати, вперше постав у офіційному матчі в оновленому складі. Ми побачили найсвіжішого новачка – шахтарівського вихованця Кольцова – у вигляді «хвилеріза», а от Четвірка Савін-Ямполь-Дехтяренко-Проданов утворила мобільну лінію прямо під висунутим на вістря Давидовим. Загалом, при трьох дебютантах у старті, склад харків’ян виявився навіть більш експериментальним, аніж можна було б очікувати.

Інгулець же виставив одного лише новачка, зате якого – це Шуст, який раніше виходив на поле ОСК «Металіст» у складі класичного харківського клубу, відразу ж зайняв місце в воротах. В іншому – без значних сюрпризів, хоча відзначаємо тріо Лупашка, Запорожця та Клименка під Січінавою на вістрі й Щедрим і Коваленком із країв.

  • Перший тайм

Інгулець у розкішній новій червоній формі кинувся активно пресингувати. Одна із високо розіграних атак була цілком собі перспективною: універсал Січінава, перепасувавшись із Запорожцем, із лінії карного майданчика мітив у кут, але забракло точності. А невдовзі Ніка вже виступив асистентом, коли тонко виводив на воротаря Щедрого, але Артему не вистачило простору, щоб розправитися з досвідченим воротарем харків’ян. А ще за кілька хвилин Запорожець у дотик замикав фланговий простріл Балана, але знову воротар Металіста 1925 грамотно вибрав позицію й намертво спіймав м’яча.

Такий яскравий дебют гостей змусив господарів до обережності. Підопічні Демченка, який дебютував на посту головного тренера, за стартовий відрізок лише двічі позначили активність (коли Ямполь без гостроти головою замикав навіс Кравченка та коли Дехтяренко пробив над воротами після сольного рейду), обережно зупиняючи швидкі та різкі атаки Інгульця. Було чого остерігатися – Щедрий, Коваленко, Запорожець та Клименко постійно мінялися місцями, а забігання з розрізними пасами краяли редути господарів.

Пів години високої інтенсивності надихнули Інгулець на атаки, але не принесли результату. І коли чергова атака гостей захлинулася з перехопленням Поспєлова, почалася атака в відповідь, яку Металіст 1925 втілив у гол. Савін зі своєї половини поля дав на хід Давидову, чим повністю дезорієнтував петровську задню лінію. Досвідчений форвард вправно уник зустрічі із захисниками і воротарем, а оббігши Шуста, який кинувся навперейми, розважливо горою направив м’яча в незахищені ворота – 1:0. Унікальний цей Сергій, істинно унікальний. 34-річний форвард проводив 10-й офіційний матч у 2019 році, але забив вперше – хоча завше в центрі уваги й ніколи не уникає боротьби.

Гол збурив події. Швидкості увімкнулися, гра загострилася. Ось уже Дехтяренко, після розриву лівої зони захисту Інгульця, прострілював на вбивчу позицію, але м’яч застряг без удару. У відповідь – Січінава впритул розстрілював ворота Сидоренка. Далі вже Ямполь здалеку цілив у дальню дев’ятку, а Давидов заледве не повторив свій гол, однак цього разу з гострого кута пробив повздовж цілі. І як апогей прекрасної кінцівки першого тайму – не зарахований гол. Рефері вирішив, що у момент пасу Запорожця на Коваленка був офсайд і подальше завершення було позбавлене змісту…

  • Другий тайм

за мінімальної переваги залишав багато питань, але не зміг перевершити створене до відпочинку. У господарів першим вистрелив Ямполь (намагався перекинути Шуста метрів із 20-ти, але досвідчений воротар спіймав м’яч), у гостей Січінава кіксанув після скидки Запорожця. Більше задіювалися стандарти, але теж без зиску. Наприклад, Коваленко стратив перспективний штрафний, а кутові, при всій небезпеці, не отримували гідного завершення.

Сподівання на заміни також не спрацювали, хоча, здавалося б, тренери в запасі лишили чимало тих, хто може зробити різницю. Але якщо господарів такий хід подій влаштовував, то гостей він не наближав до того, щоб відігратися. Для посилення гри Лавриненко кинув і стрімкого Козака, і забивного Акименка, і новачка Коробку. Але марно – харківський захист не припустився грубих помилок, а зусиль суперників не вистачило, щоб його на це змусити. Навіть більше – в кінцівці з перспективної точки міг знімати всі питання молодий Єрмоленко (було б символічно – «гольову естафету передавав йому досвідчений Давидов»), але під удар в останню мить метнувся самовіддано Балан.

Як наслідок, дебют Демченка виявився переможним, а от старт Інгульця затьмарився поразкою в матчі, який на пізнішій турнірній дистанції носив би звання «за шість очок».

Гравець матчу – Сергій Давидов (Металіст 1925)

Витиснув максимум із найбільш реальної своєї нагоди, а ще міг повторити своє досягнення, ще кілька разів даючи адресу для розрізних передач. Відпрацював біля години ігрового часу – й цього разу старання винагородилися переможним голом.

Металіст 1925 (Харків) – Інгулець (Петрове) – 1:0
Гол: Давидов, 34

Металіст 1925: Сидоренко, Жук, Поспєлов, Цвіренко, Кравченко (Ів.Коваленко, 90+4), Кольцов, Савін (Стороженко, 84), Ямполь, Дехтяренко (Шершень, 69), Проданов (Романов, 60), Давидов (Єрмоленко, 85). Запасні: Дьяков, Жданов, Єрмошенко, О.Демченко. Головний тренер: Андрій Демченко.

Інгулець: Шуст, Балан, Ковальов, Павлов, Синьогуб, Лупашко, Щедрий (Коробка, 69), Запорожець, Клименко (Козак, 77), Іл.Коваленко, Січінава (Акименко, 84). Запасні: Льопка, Елла Кен, Писко, Фатеєв, Кучиренко, Марчук, Ігнатьєв. Головний тренер: Сергій Лавриненко.

19:00. м. Харків. ОСК «Металіст». 7081 глядачів. Поле 5; +27С.

Арбітр: Клим Заброда (Київ)

Попередження: Січінава, 48; Поспєлов, 49; Павлов, 53; Давидов, 62; Цвіренко, 72

Остаточні дані звірені з офіційними.

У наступному турі Металіст 1925 зіграє на виїзді з Балканами, а Інгулець вдома буде протистояти Агробізнесу.


Все главные новости спорта и результаты в нашем Telegram. Подписывайтесь, чтобы узнавать все первым!


Добавить комментарий
Или аккаунт Sportarena