Sportarena
18643862

Рух зіграв внічию з Волинню

SPORTARENA.com
Данило Кондраков (у центрі), fcrukh.com
Команди обмінялися голами.

Ярослав Смілянський, Sport Arena

  • До гри

На цей матч кликав сам Данило Галицький – до першого домашнього матчу ФК Рух було спеціально відзнято промо, яке більше нагадувало художній фільм, аніж прохідний анонс. Із новим гербом, новою формою та посиленим складом – після виграного стартового матчу на Одещині, Рух з нетерпінням чекав у гості волинян. Розумілося – це їде головний конкурент у боротьбі за медалі та підвищення в класі.

На грізного суперника Кучук виставив ще раз перешикований склад. У запасі залишився основний форвард Кондраков (саме він забив переможний м’яч Балканам у стартовому турі), а також центрхав Брікнер і вінгер Синиця, а Никитюк взагалі не потрапив у заявку на матч.

Стосовно волинян, то після фіаско в Краматорську, де вони вели в рахунку, але програли Авангарду 2:3, випав із заявки воротар-дебютант Котляров (вийшов ветеран Неділько), замість Чачуа праворуч у захисті вийшов Мельничук, а до Болденкова додався Ульянов, витіснивши в запас Горопевшека. Все ще поза грою Сімінін (він, як і головтренер Тлумак, відбуває дискваліфікацію ще за стикові матчі з Карпатами – кінцівку минулого сезону). На вістрі атаки вийшов не фаховий форвард Пономар, а вінгер Волошинович (таке – звісно, не від хорошого життя – Тлумак практикував і в минулому сезоні).

  • Перший тайм

Що б там не задумували тренери, фактор швидкого голу цього разу суттєво сплутав їм карти. Перший же кутовий «хрестоносців» призвів до пенальті, коли удар Волошиновича прийшовся в руку Калюжного, який знаходився в межах свого карного майданчика. Найкращий футболіст Першої ліги 2018/19 Кожанов не зміг з точки перехитрувати Мисака – воротар метнувся саме в той лівий від себе кут, у який бив Денис, але парирувати м’яча не зміг, лише зачепити кінчиками пальчаток. Це 0:1.

Рух намагався оперативно відігратися. Кілька разів загрожували воротам Неділька Русин та Габріель. На 18-й хвилині обвідний удар Русина змусив багатьох підірватися на ноги, адже м’яч крутився в куточок і розминувся з ціллю хіба що на пару дециметрів. Також був штрафний, який невдало замкнув Нємчанінов, не влучивши в ворота. Перед перервою не скористався зручним відскоком після навісу Русина Габріель – пробив не по-бразильськи, вище цілі.

У свою чергу, Волинь вдало грала за рахунком і навіть могла збільшити свою перевагу. Гостру атаку розігнав Кожанов, пробити з набігу Мельничуку завадив опорник Мартинюк, а Хагназарі просто не влучив у рамку. Але мінімальна перевага лишалася з лучанами, у цьому матчі поспішати вже явно треба було не їм.

  • Другий тайм

Розуміючи, що треба відігруватися, Рух пішов вперед з поновленням гри. Але єдине, чим запам’ятався – це красивий удар боковими ножицями Габріеля, який, втім, нічим не дошкулив голкіперу. Невдовзі бразильця замінили на Кондракова (подумалося – чому зі старту не гралося з «чистим» форвардом), натомість Волинь підстерегла грубу помилку Нємчанінова, пішла контра. Удар Волошиновича перевели на кутовий, після якого захисник Болденков із убивчої позиції запустив вище воріт.

Можливо, цей момент пробудив Рух. А, може, така розкіш, як наявність на лаві запасних півдесятка висококласних гравців. Але вже невдовзі після виходу Кондраков мав зрівнювати рахунок, але головою пробив над воротами після навісу Брікнера. А ще за кілька хвилин Данило Рухівський зрівняв цифри на табло, забивши другий тур поспіль. Взагалі, бив там Русин і влучив у стійку, але ні захисники, ні відіграний воротар не встигли завадити Кондракову встигнути на добивання – 1:1.

Тепер уже Рух пішов вперед великими силами і на куражі. Недільку довелося тягнути удар головою Копини після штрафного Русина. Пізніше вже Синиця з набігу розстрілював ворота, але під м’яч метнувся Болденков. Розкішний дальній удар Брікнера потягнув ветеран Неділько. А як Кондраков не влучив в ворота з п’яти метрів після кутового – це вже питання філософське… Словом, створивши низку моментів, Рух втратив два очка в матчі з Волинню. Гості дисципліновано зіграли на цей результат, а господарі ще й, схоже, не вгадали зі стартовим складом, маючи добротних гравців і лише після серії замін змусивши працювати командний «мотор» на всіх швидкостях.

Man of the Match: Данило Кондраков (Рух)

Саме з його виходом повернулися гострота та загроза воротам Волині. Забив одного разу, міг забивати ще двічі, довів, що має виходити зі старту й надалі.


Рух (Львів) – Волинь (Луцьк) – 1:1
Голи: Кондраков, 72 – Кожанов, 3 (пен.)

Рух: Мисак, Заставний, Марушка, Дуць©, Леандро, Нємчанінов, Калюжний (Брікнер, 58), Копина, Мартинюк (Синиця, 71; Мисик, 87), Русин, Габріель (Кондраков, 65). Запасні: Іллющенков, Сідней, Шевчук. Головний тренер: Леонід Кучук.

Волинь: Неділько©, Мельничук, Ульянов, Болденков, Цюпа, Курко, Неплях, Кожанов (Богомаз, 81), Хагназарі, Бартулович (Рябов, 81), Волошинович (Пономар, 74). Запасні: Леванідов, Горопевшек, Чачуа, Стрижеус. Головний тренер: Андрій Тлумак (дискваліфікований на цей матч, з лави грою керував тренер Андрій Сапуга).

17:00. м. Львів. Стадіон «СКІФ». 3000 глядачів; поле 5; +22С
Арбітр: Олексій Деревинський (Київ)
Попередежння: Бартулович, 10; Дуць, 44; Неплях, 77; Марушка, 90+1

Дані звірені з офіційними.


Все главные новости спорта и результаты в нашем Telegram. Подписывайтесь, чтобы узнавать все первым!


Добавить комментарий
Или аккаунт Sportarena