Sportarena
18643878

Волинь вирвала камбек у Прикарпаття. Дебют Михалика, бомбардирство Міхи

SPORTARENA.com
«Покажіть мені героя. Справжнього героя. Ідеально…» Міха Горопевшек, fcvolyn.net
«Матч за закритими дверима» приніс першу перемогу в сезоні лучанам.

Ярослав Смілянський, Sport Arena

  • Перед грою

Волинь стартувала з одним очком у двох стартових турах (поразка в Краматорську, нічия ву Львові – при тому, що в обох випадках саме лучани вели в рахунку), а от Прикарпаття готується прийняти шість очок (після перемоги в Минаї – технічна перемога над Авангардом за «нелегальну заміну» у краматорців за рахунку 2:2). Тим не менш, «хрестоносці» – одні з фаворитів сезону, а прикарпатці мають скромніше завдання потрапити в п’ятірку найкращих, та й про те фахівці кажуть – занадто суворе й вимогливе.

Але так вийшло, що цей матч подарував драматургію й змусив задуматися, а чи все зробило керівництво луцького клубу, щоб Волинь справді претендувала на підвищення в класі? Чи достатньо посилилася команда, в той час, як конкуренти брали гравців із УПЛ, легіонерів, статусних зірок для цього рівня?

Почнемо з того, що Луцьк приймав Прикарпаття за порожніх трибун (відгомін скандалу в плей-офф з Карпатами – найвірніші фани давали себе чути з-за меж стадіону), зате повернувся після дискваліфікації на тренерську лаву головний тренер Тлумак, а на фланг оборони – наддосвідчений Сімінін, а також дебютував супер-ветеран Михалик. Гості, яких очолює ексзахисник Динамо, Шахтаря й Волині Ковалюк, виставили досить очікуваний склад. Такий штрих: Конкольняк починає сезон ліворуч у захисті, а його місце вище по флангу займає Януш. Новачок Семотюк із Кузьминим, зазвичай, розміщуються над чистим опорником Борисевичем.

  • Перший тайм

А гра-то, загалом, давалася лучанам – єдиний «дзвіночок» у дебюті це був віддалений штрафний від Конкольняка, в іншому ж господарі комбінували й атакували. То Хагназарі розривав редут суперників, але удар блокувався. То Пономар виривався прямо на воротаря, й у цьому моменті вже Піцан відверто врятував гостей. То Борисевич перед самим ударом «обеззброїв» Бартуловича. То Кожанов програв вихід віч-на-віч голкіперу.

Перелічені моменти – це суто дебютний відрізок, десь до 15-ї хвилини. Реалізуй їх Волинь – мова б ішла про розгром уже в першому таймі. Натомість, підопічні Тлумака не пішли простим шляхом, а створили таку драматургію матчу, що фани, які сумно стояли обабіч огорожі стадіону, пережили весь спектр емоцій за ці 90 хвилин. Почалося все з невдалого штрафного Конкольняка – м’яч відскочив на лінію карного майданчика, звідки Оринчак мітив у куточок, але Неділько парирував на кутовий. Доки надавали допомогу гравцям, які зазнали пошкоджень у цій рубанині, доки готувався корнер – увага приспалася. Кутовий був невдалим, але на правому фланзі лівоногий Конкольняк встиг на відскок і навісив, а форвард Барчук у падінні відправив м’яча в сітку з близької відстані – 0:1. Не побоявся навіть болісного удару, після якого довелося просити медичної допомоги! Другий гол у трьох матчах.

Пішла відкрита гра – то Барчук після пасу Кузьмина махнув поруч із дев’яткою, то Сіаваш видряпав м’яча й опинився перед воротарем, але не зміг його переграти. А поки волиняни намагалися відігратися, прикарпатці подвоїли свою перевагу. Навіс Конкольняка зі штрафного з правого флангу головою замкнув Кузьмин, підсікши під дальню стійку – 0:2. От так от! А згадаймо – був же ще момент, коли Барчук у боротьбі з Болденковим небезпідставно розраховував на пенальті!..

  • Другий тайм

Рятувати матч Тлумак кинув Волошиновича, а Ковалюк вимушено замінив центрфорварда. І вже відразу після відпочинку Конкольняк прямим ударом зі штрафного змусив Неділька парирувати м’яч у кидку. Треба було рятувати матч, і тренерський штаб Волині зважився на небанальний крок – замість Непляха, який грав у центрі поля, він випустив іншого номінального захисника – Горопевшека. Причому, словенець побіг в атаку! І треба ж такого – вже за дві хвилини перевернув гру з ніг на голову!

Пішла довга передача від Михалика, Міха виграв верхову боротьбу в Бочкура й скинув у карний майданчик, а там Кожанов у боротьбі з суперниками з лівої пробив точно в ціль – 1:2! Допоки сонце сяє, надія є! Куражу, який здобули волиняни після цього, важко досягти навіть криком під час перерви в роздягальнях. Мотор запрацював, пішли атаки. І ось Михалик перевів на Сімініна, той навісив, а Горопевшек – «ерзац-форвард» Любарта – головою зрівняв рахунок! 2:2! П’ять хвилин на полі! Двоє суперників посипалися, як від ефекту доміно…

А ще за кілька хвилин пішов і третій гол. Горопевшек цього разу був у глибині, на нього відволіклися суперники, а Бартулович тим часом дав на розріз на Кожанова, який, опинившись перед воротарем, просто привів вирок у виконання – 3:2. Ситуація перевернулася з ніг на голову, і тут виявилося те, про що ми давно говорили – кадровий потенціал (а, відповідно, й резерв) у волинян один із найкращих (дехто думає – найкращий) у лізі. Як наслідок, вони в кінцівці не лише зберегли камбечний результат, а й могли забивати ще – Сіаваш, який перед заміною кілька разів «вибухав» гостротою, все ж залишив поле без гола.

Яскрава вольова перемога порадувала, але все ж залишила багато запитань – передовсім, по обороні Волині й вічній проблемі центрфорварда. В минулому сезоні награвався Карпенко, зганявся в запас Козьбан. Тепер під прес потрапив уже Пономар. Ставиться попереду вінгер Волошинович. А виявляється, що провідний центрфорвард – це захисник Горопевшек!? Але переможців не судять – принаймні, цього тижня. Вольова перемога «за закритими дверима» дає чотири очка лучанам після трьох турів. Прикарпаття має чотири, а після вступання в силу рішення КДК отримає шість. Досить, якщо чесно, непогано.

Man of the Match: Міха Горопевшек (Волинь)

Центрбек вийшов замість опорника й пішов у атаку. Забив сам, асистував товаришу й призвів до вольової перемоги своєї команди в західноукраїнському протистоянні.


Волинь (Луцьк) – Прикарпаття (Івано-Франківськ) – 3:2
Голи: Кожанов, 64, 68, Горопевшек, 65 – Барчук, 38, Кузьмин, 45+3

Волинь: Неділько, Сімінін©, Михалик, Болденков, Цюпа, Курко, Неплях (Горопевшек, 61), Кожанов (Мельничук, 90), Хагназарі (Чачуа, 74), Бартулович, Пономар (Волошинович, 46). Запасні: Леванідов, Рябов, Ульянов, Стрижеус, Богомаз, Котляров. Головний тренер: Андрій Тлумак.

Прикарпаття: Піцан, Бойко, Бочкур©, Француз, Конкольняк, Борисевич, Оринчак, Семотюк (Цюцюра, 61), Кузьмин (Дитко, 72), Януш, Барчук (Худобяк, 46). Запасні: Вульчин, Яневич, Ковальчук, Геник, Солдатенко. Головний тренер: Володимир Ковалюк.

19:00. м. Луцьк. Стадіон «Авангард». Без глядачів; поле 5; +24С
Арбітр: Клим Заброда (Київ)

Попередження: Пономар, 13; Бочкур, 17; Француз, 26; Волошинович, 46

Статистику звірено з офіційним рапортом арбітра.


Все главные новости спорта и результаты в нашем Telegram. Подписывайтесь, чтобы узнавать все первым!


Добавить комментарий
Или аккаунт Sportarena