Sportarena
18644002

Балкани обіграли Миколаїв. Гол воротаря господарів не зарахували на 90+6 хвилині

SPORTARENA.com
fcbalkans.com.ua
Драмою завершився матч у Миколаєві.

Ярослав Смілянський, Sport Arena

Господарі провели до цього шість домашніх матчів у новому сезоні – й ні разу не програли. Гості не змогли виграти жодного із п’яти своїх останніх виїздів. Але ці цифри – не лише свідчення тенденцій, але й причина додаткової мотивації. Не випадково, саме Балкани мали відкривати рахунок у цій зустрічі. Якщо у господарів пройшло кілька атак без особливого завершення (хіба що якщо рахувати неточний удар головою Бугая із незручної позиції), то гості в першому ж випаді створили гольовий момент.

Після ауту Антюх стартував із правого флангу й ідеально прострілив на Паламаря, але той із близької відстані не зміг переграти воротаря Старченка. Намертво забрав м’яча воротар. Пізніше Денис виграв чистий вихід один в один із самим Антюхом і тим же Паламарем, нівелювавши зусилля Балкан, які в дебюті були значно цікавішими, але не витиснули з цього ні-чо-го.

Так, МФК Миколаїв стомлений виснажливим і переможним матчем проти Чорноморця на кубок. Але й гості в ньому грали, причому, подолали досить великий рейс «Одеса-Суми-Миколаїв», так що немає підстав говорити, що вони «свіжіші». Тож від господарів чекали моментів, і вони створили їх кілька, змусивши Паламарчука метатися по своїх володіннях. Він уже програвав боротьбу Войцеховському, але форвард перекинув і його, і ворота. А після одного зі стандартів м’яч так і проскакав повз усіх, хоча, здавалося, відразу троє миколаївців мали шанс його забити.

І ось тут воротар Балкан видав довгий пас, Захаревич виграв верхову боротьбу, скинувши на хід Антюху, а той позбавився від захисника Білика з його невдалим підкатом і цього разу зразково реалізував вихід один на один – 0:1. І не скажеш, що це було несподівано чи незаслужено. Тим більше, що до перерви ще й Паламар мав забивати, але, при порожніх воротах, йому кинувся в ноги захисник Кушніренко й не дав їх розстріляти.

На другий тайм господарі вийшли з заміною, потім провели ще одну – вимушену. Але при цьому швидко відігратися їм не вдалося, єдиний удар у площину – після розіграшу кутового від Семенини – не спричинив клопотів Паламарчуку. А от Балкани цілком могли забивати ще, коли Старченко перед собою відбив дальній удар Захаревича, зате потім встиг сам на добивання від захисника Саламахи. І от тепер настала черга шкодувати про нереалізовані моменти. Один із ударів (здається, від Войцеховського) прийняв на себе рукою суперник, і рефері призначив пенальті, який реалізував Влад Бугай – 1:1.

На куражі господарі провели кілька атак, але Ковальов із вигідної позиції махнув повз ворота, потім після його штрафного все завершилось легкою панікою навіть без удару. В той же час, Саламаха зі штрафного мітив у ворота вже миколаївців, але м’яч із рикошетом пішов на кутовий, який завершився, знову ж таки, нічим. Зате корнер через кілька хвилин виявився результативним. Після подачі Захаревича м’яч заскакав по карному майданчику, аж поки захисник Саламаха з близької відстані заштовхав його в ворота – 1:2.

Треба віддати належне господарям: вони ледве не відігралися вже через хвилину (Кушніренко з розвороту дивом не забив після скидки й кутового), слідом Берко зі штрафного пробив мимо цілі, аж задзвеніла огорожа за воротами. Фінальний штурм результату не дав – хоча після одного із штрафних Войцеховський прострілив з правого краю, а воротар Старченко забив. Офсайд, емоції вибухнули й затихли, рахунок не змінився на 90+6 хвилині…

Після кубкового тріумфу МФК Миколаїв не накопив сил і емоцій на матч чемпіонату, тож Балкани вперше виграли на виїзді в цій першості.

Man of the Match: Денис Антюх (Балкани)

Добряче пошматував лівий фланг оборони господарів, забив раз, а мав забивати ще, мінімум, двічі. Безвідносно до результату, провів дуже яскравий матч.


МФК Миколаїв – Балкани (Зоря) – 1:2
Голи: Бугай, 67 (пен.) – Антюх, 43, Саламаха, 85

Миколаїв: Старченко, Попов (Кіричук, 50), Кушніренко, Білик, Горват, Вітенчук, Панасенко (Рогозинський, 46), Ковальов© (Берко, 75), Семенина (Сондей, 58; Радченко, 80), Бугай, Войцеховський. Запасні: Агаларов, Семенов, Сартіна, Куксенко. Головний тренер: Сергій Шищенко.

Балкани: Паламарчук, М.Златов©, Саламаха, Ільницький, Опря, Серденюк, К.Пархоменко (Чернишов, 60), Гаврилюк, Антюх (Гранчар, 77), Захаревич (Болокан, 90+2), Паламар (Георгієв, 75). Запасні: Зеленський, Пєнов, Тропанець. Головний тренер: Андрій Пархоменко.

16:00. м. Миколаїв. Центральний міський стадіон. 450 глядачів
Арбітр: Вадим Запрутняк (Ужгород)
Попередження: Гаврилюк, 15; Опря, 60; Сондей, 68; Паламарчук, 68; Берко, 78; Рогозинський, 81; Болокан, 90+4


Все главные новости спорта и результаты в нашем Telegram. Подписывайтесь, чтобы узнавать все первым!


Добавить комментарий
Или аккаунт Sportarena