Sportarena
18644128

Минай розгромно обіграв Оболонь і зрівнявся з нею за очками

SPORTARENA.com
І нівелював різницю між суперниками, яка складала всього три очки.

Ярослав Смілянський, Sport Arena

Шоста команда проти співлідера – такою була вивіска цього протистояння, причому, дебютанти Першої ліги, закарпатці, були всього на відстані однієї перемоги. Якраз тієї, яку Оболонь здобула над новачками в першому колі – яскрава над результативна 4:3.

І вже в дебюті гри господарі зробили все, щоб взяти реванш. Після пасу з глибини здорово розпорядився м’ячем на лівому фланзі Пиняшко: він підключив Гегедоша, а Роберт з-під захисника пробив у ближній кут несподівано для воротаря – 1:0. 

Важливо було не втратити ранню перевагу, тому дуже прислужився минайцям другий гол. після пасу з глибини Карноза підключав Гегедоша, той віддав розрізну на Глаголу, але удар правого крайнього прийняла на себе поперечина. Не біда: чемпіон Європи серед юнаків 2009 року, попри невисокий зріст, головою грає добре. Артур Карноза по дузі з-за меж карного майданчика закинув м’яча під поперечину – 2:0. 

А ще до перерви ФК Минай довів перевагу до розгромної. Після комбінації Пиняшко-Стасюк пішла подача в карний майданчик, і м’яч, влучивши в Коваленка, на думку рефері, зачепив ще й його руку. Анатолій Нурієв перехитрувати Федорівського не зумів, але хоча воротар і вгадав напрямок польоту м’яча, відбити його не зумів – 3:0. 

Після ударного першого тайму гріх було не розвинути свій успіх господарям. Другим темпом пішла атака з глибини, Карноза видав цього разу розрізну не на прикритого Пиняшка, а на Гегедоша, і Роберт опинився на самоті перед воротарем. Технічний удар з лівої ноги в дальній кут – 4:0. Дев’ятий гол у чемпіонаті для бомбардира. Для Оболоні-Бровар, яка цього сезону не зазнавала ще жодної розгромної поразки, це була надзвичайна подія. 

Так, ФК Минай міг забивати ще (згадаймо стійку Глаголи та ще кілька гострих епізодів), але все ж гості напрацювали на гол престижу. Могли забивати й раніше, але в підсумку поразку підсолодив Євген Єфремов, який замкнув передачу Пучковського на дальній стійці– 4:1. Можливо, за інших обставин кияни й дали б більше бою, але травмувався Батальський (залишив поле, тримаючись за руку), дискваліфікований його дублер Гуті, тож якихось особливих важелів для перелому гри в Ковальця вже не залишалося. «Зимове чемпіонство» втрачене. 

А от ФК Минай пережив весь спектр емоцій – від шоку після 0:3 з Прикарпаттям у стартовому турі до ейфорії перебування в групі лідерів ліги, в яку клуб пройшов всього за рік серед професіоналів.

Man of the Match: Роберт Гегедош (ФК Минай)
Фактично всі гравці команди Кобіна заслужили на позитивні оцінки, але відзначимо автора дубля, перший гол якого якраз і задав темп грі, зламавши плани приїжджої команди. 

ФК Минай – Оболонь-Бровар (Київ) – 4:1
Голи: Гегедош, 13, 56, Карноза, 19, Нурієв, 37 (пен.), – Єфремов, 71

Минай: Кулинич, Жичиков, Гавриленко, Маткобожик, Стасюк, Карноза (Вагін, 63), Глагола (Кіча, 68), Нурієв (Лобода, 86), Страшкевич, Пиняшко (Кополовець, 71), Гегедош (Капустей, 77). Запасні: Попович, Шпак, Антоніо Сантос, Русин, Беца, Ібадов, Дмитренко. Головний тренер: Василь Кобін.

Оболонь: Федорівський, Єфремов, Терехов, Коваленко, Майданевич, Валєєв (Улянченко, 84), Покотилюк, Гуськов (Мединський, 46), Слободян (Пучковський, 61), Ковбаса (Бровченко, 46), Батальський (Безуглий, 66). Запасні: Тюрін, Семенко, Прокопенко. Головний тренер: Сергій Ковалець.

Попередження: Гуськов, 32; Нурієв, 81; Гавриленко, 90
14:00. с. Минай. «Минай-Арена». 1250 глядачів.
Арбітр: Максим Козиряцький (Запоріжжя)


Все главные новости спорта и результаты в нашем Telegram. Подписывайтесь, чтобы узнавать все первым!


Добавить комментарий
Или аккаунт Sportarena