Sportarena
18887890

Металіст 1925 здобув впевнену перемогу у Запоріжжі

Фото: ФК Металлист 1925
Харків’яни повертаються у топ-5 у день міста.

Ярослав Кроха

Один із найбільш відомих вихованців запорізького футболу Андрій Демченко разом із своєю новою командою завітав до рідного Запоріжжя. Після розгромної поразки у минулому турі підопічні Богатиря опинилися на останньому місці, тому цей матч для господарів є надзвичайно важливим з турнірної точки зору. До того ж Металург — єдиний колектив, який ще не перемагав у цьому сезоні.

Харків’яни підходять до звітного протистояння теж не у найкращому настрої, адже у попереднього турі вдома поступилися Агробізнесу.

Харків’яни дещо змінили склад у порівнянні з останнім матчем: воротаря Дьякова не опинилося навіть у запасі, залишився у Харкові і Коваленко. Перші хвилини матчу вийшли досить “пристрілювальними”, але з 18-ї хвилини вболівальники уже насолоджувалися футболом.

Спочатку Дехтяренко з району центрального кола вирізав передачу в центр штрафної, Ямполь абсолютно безперешкодно увірвався в зону і пробив повз Левченка. Це 18-та хвилина і 0:1. Та вже у наступній атаці Білоусов розхитав Жука на правому фланзі, навісив до штрафної і Цвіренко з кута воротарської зрізав у власні ворота. 1:1.

На 22-й хвилині Поспєлов отримав м’яча назад у зоні центрального кола, просунувся трішки вперед і несподівано пробив. Левченко відбив м’яча перед собою, Романов опинився першим на добиванні, але м’яч після його удару від рукавичок кіпера господарів облизав поперечку і вилетів за лінію воріт. Але цей кутовий став гольовим для гостей – Романов навісив і Поспєлов ударом головою філігранно спрямував м’яча у дальній кут. 1:2.

На початку другого тайму харків’яни продовжили володіти ініціативою. На 49-й хвилині Дехтяренко увірвався до штрафної після багатоходівки, віддавав під удар Ямполю, який набігав, але відіграний Сачко рукою зупинив передачу і Кольцов холоднокровно реалізує вирок арбітра 1:3.

Розгром продовжився на 57-й хвилині, коли Дехтяренко скористався помилкою в захисті Металурга, увірвався до штрафної розхитав Сухину, у тому довелося фолити. Ямполь на 57-й хвилині ударом із «точки» зробив рахунок 1:4. А ще за кілька хвилин після удару півзахисника Металург врятувала поперечка.

У цілому, цілком заслужена перемога харків’ян, які скористалися осічкою Руха і обійшли його за додатковими показниками у таблиці. Непоганий подарунок харків’янам на день міста!

Man of the Match: Ярослав Дехтяренко (Металіст 1925)

Цілком можна було віддати належне у цьому матчі Ямполю. Але блискуче зіграв 21-річний центральний півзахисник Дехтяренко, який додає від матчу до матчу. Саме він на початку матчу зробив те, що від нього вимагається – забезпечив відмінною передачею Ямполя, а на початку другого тайму заробив дуже важливий пенальті, який уже практично розставив всі крапки над «і». Та й в цілому, молодий півзахисник королював у центрі півзахисту.

Металург – Металіст 1925 – 1:4

Голи: Цвіренко, 19 (у власні ворота) – Ямполь, 18, Поспєлов, 25, Кольцов, 49, з пенальті, Ямполь, 57, з пенальті.

Металург (стартові склади): Левченко, Рудика, Сухіна, Кулинич, Дяченко, Сарапій, Загоруйко, Петров, Щебетун, Бєлоусов, Трояновський.Запасні: Петраченко, Сачко, Могильний,Черній,Ковальчук, Разуваєв, Хамаха, Зейналов, Лихобабенко. Головний тренер: Іван Богатир

Металіст 1925 (стартові склади): Сидоренко, Жук, Поспєлов, Цвіренко, Кравченко, Кольцов, Савін, Ямполь, Дехтяренко, Романов, Давидов. Запасні: Дьяков, Жданов, Єрмошенко, О.Демченко, Дмитренко, Шершень, Білокінь, Проданов, Єрмоленко. Головний тренер: Андрій Демченко

18:00. м. Запоріжжя. Стадіон “ Славутич-Арена”

Арбітр: Денис Резников


Все главные новости спорта и результаты в нашем Telegram. Подписывайтесь, чтобы узнавать все первым!


Добавить комментарий
Или аккаунт Sportarena