Sportarena
18887922

Оболонь-Бровар в шаленій перестрілці зіграла унічию з Металургом

SPORTARENA.com
mfcmetalurg.com
Команди на двох забили шість м’ячів. Чотири з них – дублі форвардів-новачків.

Ярослав Смілянський, Sport Arena.

Якщо оболонці поспішили роздрукувати афіші, то явно про це пошкодували: події розвивалися стрімко – в понеділок чутки з’явилися, в вівторок – підтвердилися, а вже в середу було затверджено, що місце Арсенала посяде Металург. Зняття «канонірів» подарувало запоріжцям неочікуване щастя, тож їхні ультрас виступили з баннером «Перша ліга:)». Оболонь-Бровар, яка довго претендувала на підвищення в класі минулого сезону, але не дісталася навіть плей-офф, могла ставити зовсім інший смайлик.

Тим не менш, грати треба й далі – отож, господарі виставили дещо оновлений склад із Тюріним в воротах (Федорівський влітку перебував на зборах з іншими командами, можливо, звідси в ротації), повернений з зарубіжних подорожей Майданевич вийшов справа у захисті, а із СК Дніпро-1 Бровченко – зліва. Поруч із Покотилюком опорну зону прикривав новачок Савченко (динамівський вихованець із Полісся), а місце на вістрі зайняв Батальський – іменитий столичний форвард, який свого часу вигравав Першу лігу з Арсеналом і тим таки Майданевичем. Гості виставили перешикований старт – Бєлоусов і Рудика посилили захист, Щебетун після повернення з Авангарду відразу вийшов на вістрі.

І треба ж, недавній претендент на медалі й останній новачок дивізіону видали «перестрілку» з шістьма голами та сценарієм пригодницького фільму! Уже в дебюті оболонці пережили всі спектри радості та розчарування. Спочатку в звичайнісінькій ситуації в центрі поля зіткнулися головами Ковальчук і Безуглий – захисника господарів довелося міняти вже в дебюті з пошкодженням чола. А буквально через п’ять хвилин Оболонь-Бровар повела в рахунку, притиснувши Металург кількома поспіль стандартами. За штрафним пішов кутовий, і тільки-но гості відбилися – як Майданевич встиг на відскок на лінії карного майданчика й сильним ударом з правої змусив реагувати воротаря. Левченко м’яч парирував, але Семенко тут же добив у ворота – 1:0. І ось вам перетин і взаємовплив подій – Андрій вийшов на заміну якраз після травми Безуглого…

Але часу на аналіз гра не залишала. Оболонь-Бровар на куражі продовжила таранити суперників, і ось уже активний Майданевич на правому фланзі заробив черговий стандарт (фолив досвідчений дебютант Рудика). Навіс Слободяна не зміг перервати своїм виходом воротар, отже досвідчений Батальський опинився з м’ячем перед порожніми воротами. З відстані п’яти метрів промахнутися було б занадто боляче – 2:0.

Запахло розгромом, але Металург виявився не таким простим. Сачко глибоко із правого флангу дав просту передачу на хід Щебетуну, тож Олексій пішов прямо на ворота. Терехов, знаний жорсткістю захисник, цього разу не дотиснув форварда, тож він пробив повз Тюріна в дальній кут – 2:1. Недарма повертали Щебетуна з Авангарду, а це ж, як виявилося, був не кінець, а самий лише початок!

Кияни не збиралися втрачати перевагу й пішли вперед. Багатоходівка розгорталася епічна – чоловік шість взяли участь у підготовці цієї атаки, а довели її до рахунку на табло арсеналівські новачки (чемпіони Першої ліги у складі «канонірів»). Майданевич м’яко навісив, а залишений без прикриття Батальський головою пробив у дальній кут воріт – 3:1. На куражі оболонці могли ще до перерви робити рахунок розгромним – згадати б хитро виконаний штрафний Слободяна-молодшого, який лише за маленькою неточністю не завершився красивим голом.

Але всі зусилля першого тайму похитнула неакуратна гра в захисті. Перед самою перервою Металург використав абсолютно незрозумілий поперечний пас, запущений з правого флангу в центральну зону. Сачко, який перехопив передачу, зіграв тонко: вивів Щебетуна на воротаря, й Олексій знову встиг запустити м’яч у праву від голкіпера «шістку» – 3:2. П’ять голів – це п’ятірка командам за видовищність і двійка за організацію гри. Особливо за захист, який, якщо не пофіксять, буде гикатися їм ще не раз у цьому сезоні.

Другий тайм – цілих 45 хвилин плюс компенсація – лишалося у розпорядженні команд. Утім, одні не змогли закріпити перевагу й захиталися під натиском сенсаційних новачків, інші на куражі досягли більш ніж сприятливого результату, якщо зважати на хід подій та обставини появи в новій для себе лізі. Уже на третій хвилині після відпочинку Металург мав зрівнювати рахунок, коли оболонці посипалися після рядового довгого пасу, голкіпер не порозумівся із захистом, а Сачко знову проявив спритність і котив м’яча в порожні ворота – Тюріна виручив Семенко, який встиг підстрахувати на лінії.

Оболонці також атакували, але нічого не могли подіяти в карному майданчику запоріжців. Тому більше покладалися на швидкісні рейди, але завершення від Гуськова чи Слободяна все ж не заходило – то блокування, то неточність. Не забиваєш ти – гол у твої ворота коментує Валентин Щербачов. Так і сталося. Знову «наварила» оборона господарів. Щебетун, йдучи повздовж бічної лінії карного майданчика, виманив на себе і захисників, і воротаря. Пробити не зміг, але доставив м’яча Петрову. Який закинув на дальній край карного майданчика, де вже чатував Олійник. Дмитро просто розстріляв ворота – 3:3. І гол насправді дуже показовий: восьмеро гравців команди господарів було в своїх володіннях проти трьох суперників, але вони лише безпорадно метушилися, поки ті розкатували їх вздовж і впоперек.

Лишалося біля третини часу – але симетричний рахунок 3:3 не похитнувся. Хоча один лише Батальський кілька разів опинявся на ударних позиціях, але то бив над поперечкою, то дистанція не дозволяла пробити повз голкіпера, то суперники лягали під удару (під час третьої спроби добивав Ткач – але також не влучив у ціль). Бурхливими оплесками зустріла публіка появу 40-літнього Корнєва, але навіть суперветерану не до снаги було завдати того самого вирішального удару. Одного б вистачило, але ні…

Бойова нічия – як комплімент новачкам Першої ліги. І як показник того, що ще треба налагоджувати гру оновленому складу оболонців.

Гравець матчу – Олексій Щебетун (Металург)

Після повернення з Авангарду в першому ж матчі за рідну команду оформив дубль, та ще й став причиною переляку в редутах суперників при третьому голі. А чи можна було краще повернутися?


Оболонь-Бровар (Київ) – Металург (Запоріжжя) – 3:3
Голи: Семенко, 14, Батальський, 23, 34 – Щебетун, 26, 42, Олійник, 61

Оболонь-Бровар: Тюрін, Майданевич, Терехов, Безуглий (Семенко, 11), Бровченко, Савченко (Корнєв, 69), Покотилюк, Мединський (Єфремов, 60), Слободян (Ткач, 76), Гуськов (Ковбаса, 66), Батальський. Запасні: Федорівський, Гурмак, Коваленко. Головний тренер: Сергій Ковалець.

Металург: Левченко, Бєлоусов, Сухина, Рудика, Дяченко, Ковальчук, Петров (Сидоров, 80), Разуваєв (Загоруйко, 53), Сачко (Зейналов, 69), Олійник (Лихобабенко, 76), Щебетун (Синицький, 90+5). Запасні: Петриченко, Хамаха. Головний тренер: Іван Богатир.

18:00. м. Київ. Стадіон «Оболонь-Арена». 2000 глядачів. Поле 5; +30С
Арбітр: Дмитро Кубряк (Одеса)

Попередження: Корнєв, 90+2; Левченко, 90+5

Остаточні дані звірені з офіційними.

Огляд матчу

Трансляція матчу


Все главные новости спорта и результаты в нашем Telegram. Подписывайтесь, чтобы узнавать все первым!


Добавить комментарий
Или аккаунт Sportarena