Sportarena
18887924

Металург обіграв Кремінь і покинув останнє місце

SPORTARENA.com
Богдан Могильний, mfcmetalurg.com
Перша домашня перемога запоріжців дозволила їм піднятися з дна таблиці після 13 турів аутсайдерства.

Євген Тоташвілі, Sport Arena.

Бадьоре протистояння аутсайдерів – новачків Першої ліги вивело на поле команди в принципово різному настрої. Металург все ще не виграє вдома і загалом не знає перемог вісім турів. А от Кремінь свою не менш затяжну серію перервав сенсаційною розгромною перемогою над Агробізнесом (4:0), за підсумками минулого туру в.о. головного тренера Прокопіненко та автор хет-трика Козьбан отримали номінації «Тренер туру» та «Герой туру».

Ось такому мотивованому та куражному супернику Металург мав протистояти ще й не в оптимальному складі – без дискваліфікованого Сарапія, який у попередніх сезонах був найвлучнішим гравцем запоріжців і їхнім провідним центрбеком/центрхавом, зате із Чернієм, який був найкращим бомбардиром Кременю, але влітку раптово покинув команду заради варіанту в Балтії, повернувшись в Україну вже в Запоріжжя, а не Кременчук.

Утім, відкривати рахунок міг не він, а Разуваєв із Бєлоусовим. Вони розіграли непогану комбінацію з закиданням і виходом на ударну позицію, але без гідного удару. А от Кремінь уже з другої непоганої атаки повів у рахунку. Спрацювала нова тактика гостей, при якій на флангах створюється кількісна більшість. Відразу троє гравців починали атаку через лівий край, Ченбай навісив, а Дмитро Скоблов ударом головою замкнув його подачу – 0:1.

Кремінь старанно грав по рахунку – і сам виконав декілька подач із загостреннями, і дуже щільно накривав суперників, особливо – недавнього одноклубника Чернія, у якого м’яч подекуди відбирали, як-то кажуть, «з газоном». Але десь після 30-ї хвилини пішла гостріша гра від запоріжців. Разуваваєв, Бєлоусов і Мягков могли забивати зі штрафних, а все той же Мягков – після кутового. Коли в перерві обидва тренери вдалися до замін (у господарів вийшли Олійник і Сачко, у гостей – Масалов і Тарануха), Металург взагалі міг здатися на волю переможців: у суперників відразу тричі м’яч влучив у каркас воріт Петриченка після випадів Павлика, Кошмана, Таранухи.

Тому це навіть справедливо, що запоріжці все ж відігралися. Після штурмових атак дала результат флангова комбінація: Разуваєв забрав м’яча в центрі поля, а після сольного рейду Могильного передачу на дальній стійці замкнув Дмитро Олійник, як завжди, оригінально відсвяткувавши перший гол після тривалої перерви (з липня місяця, далі багато пропустив через травму). Це 1:1. А буквально через хвилину господарі втекли два в два, Черній розважливо відпасував на Могильного, і Богдан забив свій перший м’яч у чемпіонаті. Це 2:1.

8 очок набирає Металург і після цієї першої домашньої перемоги в Першій лізі покидає останнє місце вперше з третього туру, відправляючи на дно Металург. А от Кремінь з 10 очками втрачає шанс максимально наблизитися до Балкан, що програли в Харкові – кременчуцький клуб гарантовано залишиться 14-м після звітного туру.

Man of the Match: Богдан Могильний (Металург)

Асист і гол в активі 19-річного лівого вінгера. Відкриття сезону в складі запоріжців!


Металург (Запоріжжя) – Кремінь (Кременчук) – 2:1
Голи: Олійник, 66, Могильний, 68 – Козьбан, 11

Металург: Петриченко, Бєлоусов, Дяченко (Олійник, 46), Кулинич, Мягков©, Загоруйко (Сачко, 46), Крапивний, Трояновський, Разуваєв (Ковальчук, 73), Могильний (Лихобабенко, 70), Черній (Щебетун, 83). Запасні: Левченко, Сухина, Петров, Шевчук, Рудич. В.о. головного тренера: Олексій Годін.

Кремінь: Будюк, Сидоренко, Зозуля, Гончаренко, Ченбай©, Павлик, Скоблов (Масалов, 46), Воронченко, Удод (Тарануха, 46), Кошман (Єрмаченко, 69), Козьбан. Запасні: Закорський, Мурашов, Недоля. В.о. головного тренера: Володимир Прокопіненко.

18:30. м. Запоріжжя. Стадіон «Славутич-Арена». 1800 глядачів.
Арбітр: Геннадій Серпутько (Одеса)
Попередження: Масалов, 8; Кошман, 31; Черній, 45+1; Разуваєв, 66; Зозуля, 72; Сачко, 86


Все главные новости спорта и результаты в нашем Telegram. Подписывайтесь, чтобы узнавать все первым!


Добавить комментарий
Или аккаунт Sportarena